четвртак, 1. август 2013.

ČIŠĆENJE I BALANSIRANJE ČAKRI Kako očistiti čakre u tijelu - Čakre, zdravlje i bolesti

Čakre u našem tijelu usko su vezane uz zdravlje i bolesti. Važno je čišćenje i balansiranje čakri. Kako očistiti čakre u tijelu i što one znače?
Prva čakra je osnovna čarka leži na početku kralježnice, kraj trtice. Povezana je s nadbubrežnim žlijezdama, te upravlja kralježnicom i bubrezima.
Crvene je boje, a povezana je s djelovanjem tijela i s tjelesnim osjetima ugode/boli.



Djeluje na količinu tjelesne energije i volje za život.
Ako je prva čakra zatvorena čovjek osjeća duševni i tjelesni umor, bezvoljnost, strah, nedostatak samopouzdanja.
Blokirana prva čakra može uzrokovati anemiju, artritis, hemeroide, išijas, tumore ili rak na tom području, proširene vene, slabu cirkulaciju.
Ako imamo poteškoća s korijenskom čakrom, koja je crvene boje, treba jesti hranu crvene boje: ciklu, ribizl, trešnje, rotkvice, rajčice
Druga čakra je spolna čakra koja je narančaste boje, a leži nekoliko prstiju ispod pupka.
Djeluje na naš osjećajni život. Povezana je sa spolnim žlijezdama, te utječe na reprodukcijski sustav i na naše djelovanje, učenje i stvaranje.
Ukazuje na naš odnos prema tijelu, odnosno način na koji to tijelo doživljavamo, te odnos prema putenosti i životnim užicima.
Spolna čakra određuje i naš odnos prema spolnosti, kvalitetu ljubavi prema partneru te pružanje i primanje tjelesnog, umnog i duhovnogzadovoljstva.  Osim toga druga čakra djeluje na količinu spolne energije. Ako je otvorena, čovjek osjeća svoju spolnu snagu.
Ako je blokirana, čovjek je spolno nemoćan i nezainteresiran. Kod žena se to manifestira kao nemogućnost doživljavanja orgazma i primanja spolnog užitka, kod muškaraca u preranoj ejakulaciji i smetnjama pri erekciji.
Treća čakra zove se još i trbušna, leži na području želuca u solarnom pleksusu. Žute je boje, a utječe na naš mentalni i linearni način razmišljanja. Povezana je s gušteračom koja regulira razinu šećera u krvi. Upravlja želucem, jetrom, žuči i živčanim sustavom.
Treća čakra budi u nama svijest o tome tko smo unutar univerzuma. Premda je to mentalna čakra, njezin pravilan rad povezan je s osjećajnim životom. Izvanredno je značajna i za osjećaj povezanosti: kad se rodi, dijete je povezano s majkom eteričnom pupkovinom, koja vodi iz solarnog pleksusa.
Zatvorenost tog središta izražava se u strahu i tjeskobi, sebičnosti, manipuliranju, osjećaju manje vrijednosti, čiru na želucu, poteškoćama s jetrom, probavom i izmjenom tvari, šećernoj bolesti, anoreksiji i bulimiji te artritisu.


Četvrta čarka je srčana čakra, a odgovaraju joj zelena i ružičasta boja. Za nju se kaže da je pokretač ljubavi, ne samo prema pojedincu nego i prema čovječanstvu uopće.
Smještena je na području srca iza prsne kosti, a povezana je s timusom koji u značajnoj mjeri djeluje na imunološki sustav. To je središte kroz koje ljubimo i kroz koje teče energija povezanosti sa svime na svijetu.
Bolesti koje nastaju zbog blokade srčane čakre su srčani infarkt, prošireno srce, astma, alergije, poteškoće s plućima i s bronhijama te poteškoće s krvotokom.
Peta čakra se zove i grlena čakra i svjetloplave je boje.
Središte je izražavanja i sporazumijevanja, utječe na našu volju, odlučnost i mogućnost biranja, stvaralaštvo na mentalnoj razini, na prihvaćanje svijeta i prilagođavanje tom svijetu, te na doživljavanje sebe u društvu i u zvanju.
Posljedice neuravnotežene pete čakre izražavaju se kao nemogućnost izražavanja osjećajnih potreba, osjećaja i vlastitog mišljenja. Ljudi ne mogu izraziti žalost ni plakati, dok se s druge strane blokada može manifestirati i kao pretjerano nadziranje drugih ljudi.
Šesta čakra je čeona čakra i indigo je plave boje. Zove se još i treće oko ili oko mudrosti. Povezana je s univerzalnom ljubavi koja obuhvaća život u cjelini: podupire i čuva sve što postoji. Leži na području trećeg oka, u sredini iznad korijena nosa. Povezana je s hipofizom, ravna djelovanjem ostalih žlijezda s unutarnjim lučenjem, te upravlja malim mozgom, lijevim okom, nosom, ušima i živčanim sustavom.
Središte je naše duše u budnom stanju, djeluje na intuiciju, viđenja i ostale paranormalne metode spoznaje, te na sposobnost prepoznavanja uzoraka, na sjećanje i spoznavanje, na sposobnost vizualizacije i na razumijevanje mentalnih pojmova.
Ako to središte ne radi pravilno, naši mentalni pojmovi mogu biti zbrkani, a predodžbe o stvarnosti pogrešne i negativne. O otvorenosti te čakre ovisi i sposobnost ostvarivanja zamisli.
Ako je središte zatvoreno, teško ostvarujemo svoje zamisli. Ako djelovanje čakre nije uravnoteženo, bojimo se svojih intuitivnih potencijala i sposobnosti, bojimo se spoznati i istražiti svoju nutrinu, a strah nas je jer smo uvjereni da nismo inteligentni. S druge pak strane možemo zloupotrebljavati svoju intelektualnu moć.
Blokada šeste čakre uzrokuje poteškoće sa sinusima, migrene i glavobolje, poteškoće s očima, očnu mrenu, slom živaca, potištenost, šizofreniju, tumore na mozgu.
Sedma čakra ili krunska čakra, ljubičaste je boje, a leži na vrhu glave, tik iza tjemena.
Sedma čakra jest čakra duhovnosti – preko nje dolazimo u dodir sa svojim višim «ja» i kanaliziramo energiju iz svemira.
Budući da krunska čakra obuhvaća cijeli čovjekov život, njezina se blokada izražava u pomanjkanju samopouzdanja, u duhovnoj odnosno osobnoj krizi, u strahu od razvoja i upoznavanja samoga sebe, te u osjećaju da nam je život besmislen. To lako može dovesti do degenerativnih bolesti, teškoća s kostima, smetnji u živčanom sustavu i genetskih smetnji i raka kostiju.

http://gorila.jutarnji.hr/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.