понедељак, 17. јун 2013.

Što supruge zapravo žele?

stozelesingledadhouse.com

Nova studija američkih sociologa pokazuje kako tipične udane žene 21. stoljeća, za sretan brak, kombiniraju moderne i tradicionalne ideje partnerstva.
U anketi američkih sociologa provedenoj na  5000 udanih  žene, žene koje su potvrdno odgovarale na pitanja o emocionalnoj uključenosti svojih supruga,  bile su najsretnije u svojim brakovima. Također se pokazalo da su manje bile sretne, one žene koje su od kuće odlazile na posao, od onih koje to nisu.
Daleko više, od financijskog stanja, ili jednake podjele kućanskih poslova, najvažniji prediktor bračne sreće među ženama, u studiji, bila je razina emocionalnog angažmana njihovih supruga.  Žene koji dijele mišljenje da je brak cjeloživotna obveza, bile su najsretnije u odnosima sa svojim muževima.

Nadnaslov

 Prilično kontroverzne rezultate, analizirane su žene, dale u pogledu uzdržavanja obitelji i emancipacije. Izjavile su kako su mnogo sretnije u situaciji u kojoj suprug zarađuje i prehranjuje obitelj i kada one ne idu raditi izvan kuće.
Koautor studije W. Bradford Wilcox, dr. sc. WebMD kaže da  to vrijedi čak i za žene koje se smatraju ambicioznima,a do izražaja dolazi kada počnu obnašati ulogu supruge i majke.
"Žene koje rade izvan kuće mogu manje kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim muževima, a to značajno utječe  na njihovu percepciju bračne sreće", kaže on.
Također je dodao, da žene koje vjeruju u modernu egalitarnu ideju o braku, doživljavaju strahovit stres žonglirajući s karijerom, djecom, brakom…Tri četvrtine žena u studiji imalo je djecu predškolske i školske dobi..
"Mislim da je ovdje  poruka kako se elementi novog i starog, sastavljaju da bi brakovi,za žene,bili sretni. ", kaže on. "Novo je; da muškarci moraju stvarno pojačati sve ono emocionalne prirode u svojim brakovima. U isto vrijeme, možemo vidjeti kako žene cijene neke aspekte starog modela, kao recimo, ulogu muža kao hranitelja obitelji."

http://rastavljeni.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.