понедељак, 27. мај 2013.

Zdravijom ishranom do boljeg tonusa mišića


Uprkos napornim treninzima nikako vam ne polazi za rukom da oblikujete vaše tijelo, odnosno da povećate tonus mišića. Evo par namirnica uz pomoć kojih ćete lakše i brže doći do željenih efekata.

1. Tuna
Poznata kao odličan izvor proteina, tuna na svakih 100 grama sadrži čak i do 29 grama proteina.Bogata je i vitaminom D, kalcijumom, gvožđem i omega 3 masnim kiselinama koje su veoma dobre za organizam.
2. Brokoli
Ovo zeleno povrće sadrži kompleks vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3 i B12, što ga čine izuzetno zdravom namirnicom. Osim toga brokoli su veoma bitni za cjelokupan razvoj tijela pa time i mišićnog tonusa.
3. Jaja
Bogata proteinima jaja sadrže više od 12 grama ovih makromolekula , a žumance sadrži i vitamine D, A i E. Ukoliko želite da poboljšate tonus vaših mišića uključite jaja u vašu ishranu, ali nemojte pretjerivati u količini zbog rizika od povećanja holesterola.
4. Jogurt
Ovaj mliječni proizvod je još jedan odličan izvor proteina i vitamina B6 koji igraju važnu ulogu u raznim metaboličkim procesima. Jogurt spada i u probiotičku namirnicu koja je svojim dejstvima povoljno utiče na sistem organa za varenje.
5. Mlijeko
Ako naporno vježbate veoma je važno da redovno pijete mlijeko. Ova namirnica bogata vitaminima i mineralima odličan je izvor proteina koji igraju ključnu ulogu u izgradnji mišićne mase.
6. Pileća prsa
Odličan izvor proteina. U zavisnosti od načina pripreme, pileća prsa mogu da sadrže čak i do 31grama proteina na 100 grama piletine. Najbolja stvar kod ove namirnice je što je možete pripremati na razne načine kako vam nikad ne bi dosadila.
(tekst: b92.net ; foto: bitno.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.