четвртак, 4. април 2013.

Sirova ishrana za oporavak


voće 

Prednost ovog režima ishrane sastoji se u značajnom doprinosu hranljivih komponenti poput šećera, proteina i lipida, vitamina, minerala, u njihovom prirodnom stanju, tako da ih organizam može lako asimilirati.

Primjenjuje se u vidu režima u trajanju od 5 do 7 dana, tijekom jednog mjeseca. Preporučuje se pri oporavku od akutnih oboljenja, zatim nakon konzumtivnih oboljenja kao što su tuberkuloza, rak, kod fizičke i intelektualne iscrpljenosti, te nedostatka hranljivih materija u organizmu.
Evo jednog primjera takvog načina ishrane:
08:00 – Proklijala pšenica; 250-300 ml svježeg soka od voća ili povrća (jabuka, grožđe, kruške, slatka paprika, paradajz i krastavci) i slične namirnice
10:00 – Tanjur salate od povrća: mrkva, celer, paradajz, kopriva, maslačak, kiselica, endivija, zelena salata, kupus i slično, čemu se dodaju: limunov sok, malo ulja i prirodni začini
13:00 – Salata od povrća po želji; uljasto voće (4-5 oraha, lješnjaka, bundevinog sjemena), graham kruh ili crni kruh, dobro ispečen
17:00 – 1 šalica biljnog mlijeka (šaka oraha ili badema sa 2 dl vode miksani u blenderu) i sušeno voće
19:00 – Voće po želji, graham ili crni kruh sa medom ili biljnim mlijekom
Između obroka piti aromatične čajeve kao što su majčina dušica, šipak, kupina, jagoda ili malina.
http://www.narodnilijek.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.