среда, 10. април 2013.

Nar umesto vijagre

Muškarcima kojima je za ljubavno zadovoljstvo potreban mali "impuls" lekari ovih dana preporučuju - čašu soka od nara.





Muškarcima kojima je za ljubavno zadovoljstvo potreban mali "impuls" lekari ovih dana preporučuju - čašu soka od nara. Čaša soka od nara deluje kao pilula vijagre, tvrde istraživači.
Dakle - dilema je: pilula ili sok?

Prema rezultatima najnovijih istraživanja, bar pola muškaraca koji su mesec dana svako veče na sat-dva pre odlaska na spavanje pili po čašu soka od nara bili su "mnogo orniji i uspešniji ljubavnici".

Utvrđeno je da je sok od ovog atraktivnog voća prava bomba antioksidanata, koji omogućavaju bolje snabdevanje perifernih krvnih sudova krvlju, a posebno poboljšavaju kapilarnu prokrvljenost.

Sok od nara, dakle, deluje kao lek za impotenciju i erektilnu disfunkciju, jer kao antioksidant podiže nivo azotnog oksida, koji opušta zidove krvnih sudova.

U istraživanju su učestvovala 53 dobrovoljca, stara od 21 do 70 godina, sa blagim do umerenim problemima disfunkcije. Oni su svako veče posle obeda pili po dva i po deci soka od nara.

Profesor Kristofer Forest, urolog s Medicinskog fakulteta Univerziteta Kalifornije u Los Anđelesu, tvrdi: 

- Sok od nara je dragoceno sredstvo u lečenju erektilne disfunkcije.

Nar je već odavno poznat kao "supervoće" i izuzetno koristan napitak u smanjivanju rizika od srčanih bolesti i kao prevencija raka prostate.

Veruje se, takođe, da ovo voće sadrži više antioksidanata od bilo kog drugog voća, čaja ili crnog vina. Uostalom, u Grčkoj nar je - simbol plodnosti... 

(FoNet

http://www.nadlanu.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.