петак, 12. април 2013.

Ljuboskop

Zora je svanula

 
 
Mlad Mesec se ovog puta dešava na veoma posebnom mestu u Zodijaku. Rodila se energija u utrobi morske nemani (Cetus). Ne treba da izgubimo svoj mir koji se skupio u nama od protekle lunacije, samo zato što u okolnostima ne doživljavamo ono što mislimo. Merkur je još u znaku Riba, misli su daleke, tihe, ne čujemo ih. Akcija je jasna. Mars je vladar ove lunacije i u zagrljaju je sa Venerom. Imamo sliku jednog para, muško – žensko, koji su u Ovnu. Izvesno da je muška energija dominantna. Svest (Sunce) je egzaltirana, a Mars (akcija) je u sedištu. Ženski principi nisu u najboljem dostojanstvu. Reklo bi se da je došlo vreme da se postave novi odnosi između muškarca i žene (ili možda stari, na novi način). Kako će ko od nas doživeti ovu lunaciju i osvestiti poruku koju smo dobili u prošloj lunaciji zavisi od nas samih. Ako smo spremni na promene, a jesmo jer pet planeta je u Ovnu, započnimo ispravnu akciju u svojim životima. Ispravna akcija podrazumeva zadovoljstvo sa osećajem smisla i svrhe.
Ovnovima je dobro došla ova energija ulaska Sunca u njihov znak. Od kada je Uran u znaku Ovna, energija preti prevazilaženjem samog fizičkog postojanja. Snaga bez kontrole je ništa drugo do destrukcija. Partnerski odnosi inače nisu jača strana Ovnova. Teorija da će ljubav “iznenada da se dogodi”, mnogim Ovnovima u ovom periodu će biti potvrđena u realnom životu. Strast i zavođenje je prva faza "ljubavnog odnosa" i tu najčešće Ovnovi stanu (prekinu) svoju ljubav. Neminovnost za Ovnove je u transformaciji koja nastaje kroz kruženje energijom. Jasno nam je da je Mars pravolinijska nesvesna energija i da on ne ume drugačije. Ovo vreme će se iskazati u snažnoj potrebi da se bude prvi, da se bude i u ljubavi i u strasti. Da, to su realne potrebe svih nas ali Ovnovi su u prošloj lunaciji upravo dobili poruku: budite tihi. Ko veruje da Ovnovi mogu biti tihi? Za Ovnove će strasti dobiti prizemljenu i stabilniju energiju 20. aprila kada Mars uđe u Bika i tu ga dočeka Sunce kao podrška. Ovo je zaista vreme čuda. Probajte. Volite i ljubite u tišini.
Bikovi su sa lunacijom u 12. polju navedeni na tajnu, iznenadnu strast. Bikovi nisu tipovi za brze akcije. Oni su za spore, fokusirane aktivnosti koje nose dugotrajni užitak. Upravo je vreme da se mnoge stvari promene. Ovo je vreme da se "navike" odviknu. Ljubavni život za Bikove je u dvostrukom iskušenju. Osnovni "problem" jeste boravak Saturna u Bikovskom 7. polju. Tamo gde je Saturn nema prosperiteta dok se ne otplate dugovi. Već 11. aprila Mesec ulazi u znak Bika (egzaltira) i pravi sekstil sa Neptunom. Imaginacija koju projektuju zaneseni (zaljubljeni) Bikovi je kratkog daha jer će još u toku dana Saturn (iz partnerske kuće) biti isuviše realan i sa pravom tražiti transformaciju (promenu). Naravno, Pluton će vam ponuditi sjajnu promenu i dobro bi bilo prihvatiti je. Od 15. aprila Venera ulazi u znak Bika i biće mnogo udobnije, lepše, slađe – sve ono što Bikovi vole. Budite iskreni prema sebi i tako ćete lakše proći kroz Saturnovu kapiju.
Blizancima lunacija pada u 11. kuću, kuću njihovih prijatelja. To je, naprosto, Blizanačka suštinska potreba. Imati što više prijatelja (poznanika) i skupljati informacije. Sve dok je Merkur u znaku Riba, Blizanci mogu delovati pogubljeno, pa i konfuzno. Venera će biti ta koja će ih mamiti sekstilnim aspektom iz Ovna da se probude. Akcija je krenula. Za Blizance akcija kreće 14. marta kada Merkur uđe u znak Ovna. U tom danu i Mesec je u Blizancima, pa će mnogi koji su došli iz daleka (iz Riba) skupiti svoje prijatelje da proslave, jer na to ih podstiče Jupiter. Oko 20 i 21. aprila za Blizance bi moglo biti stresno vreme, vezano za inostranstvo ili prijatelje iz inostranstva. Rehabilitaciju će Blizancima 24. aprila pružiti upravo Jupiter (partner) koji čeka Blizance u njihovom domu. Ne bih savetovala Blizancima da igraju tajne igre, bez obzira na poziciju Venere u njihovom 12. polju. Blizanci ne znaju šta je tajna, naročito dok je Merkur u Ovnu jer je to slika direktnog prenosa misli (što na um to na drum).
Rakovima lunacija pada u 10. polje i potpuno im pravi gužvu u njihovom statusu. Ne osećaju se udobno. U ovom vremenu buđenje svesti je primarno, te je pozicija Sunca (autoriteta) prenaglašena. Rakovi se neminovno moraju prepustiti. Prelaskom Meseca u znak Bika već 11. aprila može vam se učiniti: "dobro je, prošlo je". Nije ništa prošlo – tek je počelo! Oprez sa partnerima jer je ova lunacija zaista vrlo oštra i nagla u kardinalnom znaku, te može doneti nagle prekide u partnerskim odnosima. Negde oko 24. aprila, kada Mesec bude u znaku Vage, može doći do ozbiljnih verbalnih nesporazuma.
Lavovi su puni energije i, naravno, preuzimaju odgovornost za ovu lunaciju. Sunce je egzaltirano i praviće lepe aspekte sa Jupiterom (sumnjivog morala). Neki Lavovi bi mogli otputovati u germanske zemlje (Austrija, Švajcarska, Nemačka) i tamo doživeti avanturu. Nema tu ništa loše ako ego ostane pod kontrolom. Kada 20. aprila Sunce uđe u znak Bika, Mesec će boraviti u znaku Lava. Ovo je dan kada će se lunacija (konjunkcija) iz Ovna razvući u napeti aspekt kvadrata. Kvadrat nije ništa drugo do zgusnuta energija koja traži svoje pražnjenje. Možda ovo pražnjenje najbezbolnije prođe kroz potrošnju novca i kupovinu poklona. Tamo gde ima, tamo i preliva. Uživajte Lavovi.
Device su ostale u svom istraživakom domenu partenrskog odnosa. I dalje je prisutna jedna zbunjenost i izgubljenost. Device su na raskrsnici potpune glorifikacije partnerskog odnosa ili potpunog nepoverenja. Merkur i Jupiter su u recepciji, pa kao da je vreme da se zamenjenim ulogama doživi uloga onog drugog. Od 14. aprila Device ulaze u vreme izazova. Izazov za Device je sve ono što se ne zna tačno "kako će i šta će i kada će biti". Društvo u Ovnu će povući Merkura u izazov. Kuliminacija Devičanskog izazova je oko 20. i 21. aprila kada će Device definitivno promeniti sistem emotivnog vrednovanja. U ovom će danu Mars (kao Merkurov dispozitor) promeniti znak i ući u Bika, što će Device dovesti u malo stabilniji osećaj.
Vagama se lunacija dešava u 7. polju. Ovo je za Vage veoma naporna situacija. Donosi im puno nemira i neudobnih osećanja. Ravnoteža, kao primarna potreba Vaga je ozbiljno narušena već samim boravkom 5. planeta u Ovnu. Ujedno, Mars nosi u sebi i Saturna što je zaista neravnoteža. Svrha ove lunacije za Vage je prihvatanje bliskosti i intimnosti sa ostatkom sveta. Mogućnost da se opuste i uživaju biće već od 15.aprila kada Venera uđe u znak Bika. Polaganje ispita će biti u trenutku kada Venera bude u opoziciji sa Saturnom 22. aprila. Moj savet je prihvatanje različitosti kao univerzalne lepote.
Škorpioni su pritisnuti kamenom i samo im je potrebno otpustiti kamen i dozvoliti da ih ponese tok života. Svakodnevnica je puna izazova, strasti, flertova. Od 20. aprila Škorpioni će fokusirati svoju energiju na partnerski odnos. Delimično će se osećati zadovoljno jer Škorpioni imaju potrebu za takvom vrstom ljubavi gde se energija kao snop usmerava na jednu tačku. Škorpionski partneri će se, takođe, osećati zadovoljno. Možda je ovo cena zadovoljstva. Kad su Škorpioni pitali koliko košta zadovoljstvo? Došla su vremena da sve ono što pomislite da je tako – jeste, pa se slobodno okrenite u suprotnom smeru jer i to je ispravno.
Strelčevima je 5. polje (fizičke ljubavi) prepuno. Žurka je u toku. Lunacija u Ovnu, pa Strelčevima i njihovom kosmopolitizmu upravo donosi zadovoljstvo različitosti, akcije, izazova. Već izvesno vreme Strelčevi su u polju (domu) svojih partnera. Sve dok je Merkur u Ribama (a prilično je dugo) izvesni su nesporazumi sa partnerima. Ni jedni ni drugi nemaju svest da se oni uzajamno obožavaju. Merkur obožava Jupitera, a Jupiter jedino voli Merkura. Njima treba treća osoba da im poveže niti. Srednje rastojanje (midpoint) između Merkura i Jupitera se nalazi na 4º Bika. Tu tačku će dotaknuti Mesec 11. aprila, pa eto posrednika – udate žene. Veoma povoljan dan za Strelčeve u ljubavi je 24. april kada će Merkur i Jupiter napraviti sekstil, a na srednjoj tački na 4º Bika će biti Sunce, takođe u sekstilu sa Neptunom. Ovo je slika ljubavi, idealizacije, vizije nove ljubavi…
Jarčevi se već izvesno vreme nalaze u transformacijskim odnosima. Vladar Jarčeva, Saturn, preko svog dispozitora (Marsa) je direktni učesnik lunacije. Snaga jednog mladog čoveka Marsa nosi u sebi sećanje njegovog dede koji je zbog ljubavi pao. Otuda imamo sliku snažnih muških principa (Sunca i Marsa) i slabih ženskih principa (Meseca i Venere). Od 15. aprila u Jarčevom 5. polju počinju ljubav i strasti da rastu. Jarčevi imaju želje koje ni sami sebi ne priznaju i otuda mogu doći u sopstvenu kontradiktornost oko 22. aprila. Moj savet je da ljubav ponekad donese ono što ni sami ne znamo o sebi. Obzirom da se lunacija dešava u Jarčevom 4. polju, promena se dešava duboko u korenu Jarčevog bića.
Vodolije imaju lunaciju u 3. polju gde će doći do izražaja njihova originalnost u razmišljanju i u ljubavnoj komunikaciji. Inicijacija će biti pokrenuta iz njihovih originalnih ideja koje egzaltiraju Vodolijanske partnere. Vodolije, čuvajte se paralelnih veza, možete sami sebi podvaliti u brzini i brzopletosti već 20. aprila. Stariji pripadnici ovog znaka će prolaziti kroz fazu ponovljenih mogućnosti. Ono što ste nekada odbacili kao nebitno može biti važna karika u sadašnjem trenutku. Mlađi pripadnici znaka Vodolije će biti u ovom periodu raspomamljeni strastima, avanturama, flertovim najrazličitijih oblika. Sreća što mlade Vodolije i ne pridaju značaj "vremenu" kao važnom faktoru. Oni žive "sada i ovde" i "sve sada i odmah"
Ribe su dobrim delom sebe u miru. Ova lunacija je oštra, nagla, muška – što ne čini Ribe zainteresovane za ovu vrstu ljubavnih akcija. Mlađi pripadnici znaka Riba su se dali u akcije putovanja, paralelnih, površnih ljubavnih veza i vezica. One Ribe koje su formalnim odnosima (braku) ovo vreme provode u ljubavnoj stagnaciji. Partneri su prilično rasejani, odsutni. Veoma je važno za Ribe da prihvate da je život živ u stvarnom i realnom svetu. Ljubav, ovozemaljska, traži zadovoljstva svih čula. Možete iskoristiti povoljan dan da otputujete sa partnerom negde na bliže destinacije 13, 14, i 15. aprila. Vaš partner se probudio i izašao iz hibernacije, pa je vreme za ljubavnu akciju!
Izvor  http://profesionalnaastrologija.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.