петак, 29. март 2013.

Venera u horoskopu muškarca


Venera u horoskopu muškarca
''Kako da dušu sputam, da se tvoje ne takne?
Kako, mimo tebe, njom da grlim druge stvari i daljine?
Ah, rado bih je sklonila na koje
zaboravljeno mesto usred tmine,
u neki izgubljeni kut, u kom
neće je tvoje njihati dubine.
Al ipak, sve što dodirne nas dvoje
ko gudalo nas neko spaja, koje
iz dveju struna jedan mami glas.
Na kom smo instrumentu? Ko nas satka?
I koji ovo svirač drži nas?
O, pesmo slatka.''

Rajner Marija Rilke



Venera je kao i Mesec,  ženska planeta, a u horoskopu muškarca opisuje estetski izgled devojke ili žene koja može da mu se dopadne. Venera je planeta kroz koju se pospešuje uzajamnost i bliskost među ljudima. Ona opisuje svaku mlađu devojku u horoskopu muškarca. Mesec  prvenstveno simbolizuje porodicu i porodične odnose, kao i ženu ili suprugu, dok Venera ukazuje više na ljubavne veze, pa i sam seksualni odnos. Osim ovoga Venera govori o ljubavi, braku, nežnosti, lepoti, zabavama, dobrodušnosti, ženama uopšte, ali ako je loše postavljena i aspektovana, može ukazati na nemoralnost, požudnost, nesređeni ljubavni život, tugu i patnju u ljubavi. Npr. ako je Venera u horoskopu muškarca u znaku Bika ili Vage, ona pokazuje svoj pozitivan uticaj i govori da muškarac sa ovim položajem Venere,  živi za ljubav, ovozemaljska zadovoljstva, umetnost, muziku i lepotu. Venera u Biku često ume da podlegne ljubavnim prevarama, jer ona ovde najviše voli ljubav i užitke, a na ovom mestu podleže i uticaju Marsa u izgonu, što traži i razuzdanost.

Kada se Venera postavi u znak Škorpije ili Ovna, gde se nalazi u egzilu ili izgonu, onda ona izobličuje svoje osobine i umanjuje muškarčevu nežnost, pa se od njega  mogu očekivati i izlivi besa i grubosti. Venera u znaku Raka govori o pažljivosti, nežnosti, pa je muškarac sa ovako položenom Venerom, vrlo pažljiv i nežan, što najviše pokazuje prema svojoj porodici (Rak), ali i ženi, jer oseća veliku privreženost i ljubav (Venera) prema njoj. Naravno, ova ''slika'' je upečatljivija ako Venera nije oštećena od strane drugih planeta.


Međutim, sa ovakvim položajem Venere, gde je ona u znaku pada Marsa i egzila Saturna, mnogi muškaci doživljavaju velika razočarenja i udarce sudbine u porodičnom i bračnom životu. Muškarac koji u horoskopu ima Veneru u znaku Device, gde se ona nalazi u padu i gde izražava svoje najlošije osobine, govori da je ovaj muškarac u ljubavi i prema partneru tvrd, analitičan, hladan i kritičan. Ona je u Devici pod uticajem Merkura, koji i suviše ima potrebu za realnošću, a što opet Venera kao zavodnica i kao simbol ljubavi, ne može da podnese Ako je Venera u Jarcu, većina će reći kako je ona ovde i suviše hladna zbog uticaja Saturna, međutim ne treba nikako zaboraviti da je Venera u Jarcu pod Marsovom egzaltacijom, pa ona ovde i te kako ume da bude strastvena. Npr. muškarac koji u svom horoskopu ima Veneru u znaku Strelca u ljubavi je direktna i otvorena, jer šta drugo može biti Strelac, nego širina i otvoreno srce.



Ovo je najpogodnije mesto za ljubavne afere, jer Venera u Strelcu traži aferu. Aferu koja je podstaknuta znakom gde je Merku u egzilu, pa sve svaka potreba za realnošću u ovom znaku gubi. Muškarac koji ima Veneru u znaku Device u svom horoskopu, pre je povučen šarmom i privlačnošću neke stidljive devojke, dok muškarac koji ima Veneru u znaku Ovna  nailazi na devojku koja mu otvoreno nudi ljubav, a često čak napadno i nametljivo. Ona je ovde dominantna i ponosna zbog toga što se nalazi u znaku egzaltacije Sunca, ali često i neodgovorna i nestrpljiva jer je ovo i znak Saturnovog pada. Kada je u pitanju esteski izgled, muškaraca sa Venerom u znaku Vage  privlače elegantne devojke, uvek doterane, kao da su u istom momentu sišle sa neke modne piste.

Ako je Venera u znaku Ovna, muškarac će više voleti, devojke koje su temperamentne, energične i strastvene. Venera u Ovnu uvek opisuje početak neke ljubavne veze, a u čega ili šta se veza pretvora, opisaće Mars, dispozitor Venere. Zbog uticaja Marsa, akcenat je na mršavijim devojkama, zategnutim, pa i mišićavim. Ovo su sve one devojke koje imaju istakut nos, čelo, ali i po koju pegu na licu. Ovo je opis devojke sa nekim specifičnim i istaknutim mladežom ili današnja moderna vremena, sa tetovažom. Kako Ovan simbolizuje glavu, muškarac sa ovakvim položajem Venere, u svojoj glavi stalno ima ženu ili devojku. Ovakvu devojku će te nejčešće sresti na sportskim terenima, u teretanama i fitnes klubovima, frizerskim salonima, na mestima gde se troši puno energije.

Ovan simbolizuje unifomu, pa ovaj položaj oslikava sve žene policajke, žene vojnike, žene u medicinskim uniformama, sportiskinje i mnoge druge koje na sebi imaju bilo kakavu uniformu. Ona je, kao prvo veliki individualac i lider. Venera u Biku opisuje čulnu devojku sa svim ženskim atributima i oblinama, jer je ovaj znak Venerinog sedišta. One su kulturne, fine, prijatne, umetnički naklonjene, obožavaju muziku, nakit, ali i novac. I Venera i Bik obožavaju hranu, pa ih često možete sresti u restoranima, ali i poslastičarnicama, u prirodi, parkovima, na kulturnim okupljanjima, koncertima, operi i u bankama. Ona je bankarka, ekonomista, savetnik za finansije, arhitekta, građevinac, pevačica, dizajner enterijera, nameštaja, vlasnik restorana ili prodavnice hrane.


Muškarac sa Venerom u Blizancima voli mladolike žene koje prate modu i sve modne trenove. Ređe biraju ćutljive i stidljive devojke, jer ona mora u Merkurovom znaku da bude i komunikativna i pametna. Ovo su sve one pričljive, radoznale i znatiželjne devojke, a njih najčešće možete sresti na ulici, u javnom prevozu, u automobilu, na autobuskoj stanici, u biblioteci, u vašem komšiluku, u pošti. Ona je trgovački putnik, učiteljica, novinar, spiker, voditelj, prodavačica, pisac, poštar, prevodioc, komercijalista, trgovački putnik, predavač na nekom kursu, ali i svaka ona devojka na naslovnoj strani u nekom časopisu. Muškarac sa Venerom u Raku traži parnerku koja će dobro da vaspitava i podiže njegovu decu, porodičnu ženu, kojoj će porodica biti najveća preokupacija u životu. Ovo su malo punije devojke, zbog postavke Venere u vodenom znaku i zbog uticaja Meseca. One često imaju ovalno lice, krupe i vlažne oči, a spremne su da zaplaču i na najmanju sitnicu ili provokaciju. Uživaju u kućnom i porodičnom okruženju, pa ih često možete sresti baš u njihovoj kući, u kuhnji, zabavljajući se i opuštajući se oko kuvanja i spremanja hrane. Često se mogu sresti i u restoranima, na pijacama, u pekarama, pored mora, jezera ili na bazenu. One su agenti za podaju nekretnina, žene na čelu porodičnih firmi, babice, baštovanke, gastronomi, istoričarke, etnolozi, kuvarice i domarke.

Venera u znaku Lava opisuje reprezentativnu devojku, koja je uvek u centru pažnje i centru zbivanja, jer ova Venera ima potrebu da joj se dive. Često ističu svoju kosu i ona je gusta, blago talasasta i blago kovrdžava. Šta god imale na sebi, to mora da bude najbolje, najkvalitetnije i najskuplje. Obožava zlato i nakit. Venera u Lavu voli da izlazi i da se zabavlja, jer ona mora uvek da se pokazuje, pa će te ovu devojku sretati na svim mestima koje služe za zabavu, od diskoteka do kafića, restorana, ali i na stadionu, u pozorištu, u parkovima, na letovanju, na političkim skupovima, u solarijumima, u krugovima gde se nalazi ''elita''. One su politčarke, glumice, zlatarke i prodavačice nakita, direktori i šefovi, plesačice, sportiskinje, vlasnice diskoteka, menadžeri i šou - biznismeni. Za razliku od Venere u Lavu, muškarca sa Venerom u Devici, ne privlače devojke koje se ističu u bilo kom pogledu. Njega privlače skromno obučene žene, koje ni u jednom trenutku svojim izgledom neće privlačiti pažnju. Šta god bilo od garderobe na ovoj devojci, to mora da bude besprekorno čisto, ureno i opeglano. One se mogu sresti u apotekama, u bibliotekama, u zdravstvenim institucijama, krojačkim salonima, radionicama, u kancelarijama, na plaži, u staklenim baštama i naučnim institucijama. Venera u Devici simbolizuje svaku apotekarku, bibliotekarku, krojačicu, prodavačicu zdrave hrane, lekarku, medicinsku sestru, profesoricu matematike, prodavačicu kućnih ljubimaca, književnicu, koleginicu sa posla, knjigovodstvenog radnika, sekretaricu, tekstilnu radnicu i veterinraku. Ona je i analitičar, pronalazač i istraživač, nutricionista, inžinjer holtikulture i socijalni radnik.


Muškarac koji u horoskopu ima Veneru u Vagi  voli lepo doterane i moderne devojke. Devojka koja je sa njim u vezi, ne bi trebalo da pokazuje ni najmanju grubost ili neotesano ponašanje. Ona mora da bude kulturnih manira, odmerena i fina. Venera u ovom znaku takođe voli da nosi nakit, pa ako idete na sastanak sa muškarcem koji ima Veneru u Vagi obucite se elegantno i stavite na sebe neki ''komad'' nakita. Ove devojke se često sreću po modnim revijama, izložbama slika, koncertima i ostalim kulturnim dešavanjima, u sudovima, na javnim mestima, u kozmetičkim salonima i salonima za ulepšavanje, na političkim skupovima. Venera u Vagi jeste svaka matičarka, kozmetičarka, zlatarka, žena u diplomatiji, prodavačica u butiku, manekenka, krojačica, modni kreator, političarka, slikarka i umetnica. Muškaraca koji ima Veneru u Škorpiji  privlače crnke, erotične i seksipilne devojke. Ona ne mora biti posebno lepa, ali mora biti magnetično privlačna. Garderoba, i izgled moraju biti seksipini, pa čak i erotični. Veneru u Škorpiji često možete sresti na opasnim mestima ili u trenucima opasnosti, na sahranama, na daćama, na groblju, u labaratorijama, u mesnicama, u porezkim filijalama, ali i u bankama, osiguravajućim zavodima, menjačnicama, u seksi - šopovima. Ona je devojka koja može da donese opasnost, ali i smrt, ona je žena detektiv, ginekolog, hirurg, prodavačica u mesnici, špijun, finansijski savetnik, broker, osnivač fondova, kozmetolog, psihoterapeut. Venera u Strelcu je otvorena za ljubav. Ona je svaka devojka u inostranstvu, strankinja, a često je možete sresti na mnogim splavarenjima, safarijima, jer ovde Venera žudi za avanturom. Ona se sreće na auto - putevima, u bankama, na putovanjima brodom, na raznim ceremonijalnim dešavanjima, na hipodromu, na sportskim terenima, na fakultetima, u ambasadama, u crkvama, turističkim agencijama. Venera u Strelcu jeste studentkinja, bankarka, ministarka, sportiskinja, carinik, predavač, trener, turistički vodič, geografičar, prevodioc. Muškarac sa Venerom u znaku Jarca, voli starije i iskusnije devojke. Ona je često ozbiljno obučena i trudi se da ne odudara i da ne štrči od okoline. Ona se često sreće na zimovanju, na planinama, na groblju, u manastirima, na političkim okupljanjima. Venera u Jarcu jeste svaka žena arhitekta, građevinski inžinjer, političar,svaka profesionalno ambiciozna žena, ortoped, profesorica matematike, istoričarka, kiropraktičar, stomatolog, arheolog.


Venera u Vodoliji predstavlja nezavisnu i samostalnu devojku, uvek okruženu prijateljima. Ona je intelektualna, voli da komunicira i društvena je. Muškarca sa ovakvim položajem Venere  privlače ekcentrične i neobične devojke, a neobične u smislu da se ne utapaju u okolinu. Njih će te često sresti na aerodromima, na Internetu, u javnim institucijama, Internet - kafeima, a ona je stjuardesa, kompjuterski programer, psiholog, naučnik, modni kreator, broker, fotograf, socijalni radnik i humani radnik, poslanik u parlamentu. Muškarac koji u svom horoskopu ima Veneru u znaku Ribe voli nežne i romantične devojke, a i ova Venera teži idealu. Ovakvu devojku često možete sresti u bioskopu, u bolnici, na moru, na svim umetničkim zbivanjima, u galerijama, plesnim dvoranama, ali i u snovima. Ona je bolničarka, vlasnik hotela, laborantkinja, hemičarka, glumica, umetnica, slikarka, isceliteljka, fotograf, kompozitor, radnica na benzinskoj pumpi.

Astrolog Jelena Studen Vojvodić
http://www.astro-house.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.