недеља, 3. март 2013.

Šta sve možete raditi na prvi dan proleća

Dan koji najavljuje novo buđenje prirode, ali I simbolično neki “novi” početak za sve koji su rešili da promene nešto u svom životu. Evo nekoliko predloga. 
Dugoočekivano proleće je stiglo, a s njim i toplo i sunčano vreme. Svi se slažu da takav dan treba iskoristiti na najbolji mogući način, ali ne mogu da se odluče na koji. S media vam daje neke predloge. 

1. Izađite u šetnju – za prvi dan proleća u Srbiji meteorolozi su najavili sunčano vreme sa temperaturom iznad prosečne za ovo doba godine. Ukoliko morate na posao pravo je vreme da otpešačite bar jedan deo puta do posla ili nazad do kuće. 

2. Biciklom na posao – ako niste ljubitelj pešačenja, dobar način da uživate u prolećnom danu je da biciklom odete na posao. Raspitajte se pre toga da li na vašem poslu postoji bezebedno mesto za ostavljenje i vezivanje bicikala. 
Gugl obeležio prvi dan proleća! 

3. Prolećni ručak bez mesa -  u znak dolaska proleća umesto kalorične zimske hrane možete napraviti neku lagani vegetarijanski obrok ili salatu od povrća. 

4. Počnite da vežbate – pošto je zima poznata kao godišnje doba kada više jedemo a manje se krećemo, ovo je prava prilika da promenimo taj režim. Kao i ponedeljak, prvi dan proleća je odlična prilika da, posle dugo odlaganja, počenemo da vežbamo ili upišemo neki fitnes program. 



                                                   Djole prolece





 upload Igorjosic1987·
5. Napravite veliko spremanje stana – vreme je za prolećno spremanje stana -pranje prozora, zavesa i tepiha. To se ne može završiti za jedan dan, ali dobro je bar početi. 

6. Očistite terasu – ako nemate vremena da danas čistite stan, prebrišite bar terasu kako biste mogli da postavite baštensku garnituru i pijete kafu na čistom vazduhu. 
Prolećno uređenje bašte i terase
Predstoji nam sezona alergija decenije!
Radovi u bašti tokom marta

7. Zasadite cveće – proleće je vreme da se sadi i presađuje cveće, sobno ili u žardinjerama i saksijama na terasi ili bašti. Ako niste baš vešti u tim baštovanstvu, u obližnjoj cvećari kupite buket kako bi vas podsetio na dolazak proleća. 

8. Presložite ormare – vreme je da kapute, zimske jakne, džempere i rolke odložite na neko drugo mesto, a u ormare složite laganiju garderobu. Ipak, za svaki slučaj ostavite po neku deblju jaknu ili duksericu, da ne biste ako naglo zahladi preturali po odloženoj garderobi. Sklanjanjem čizmi i zimskih cipela, ostaće mnogo praznog prostora za nove cipele, baletanke i sandale. 

9. Izađite u grad – večeri će od sada biti sve prijatenije za šetnju, pa možete otići do neke omiljenog mesta u gradu. 

10. Kupite lekove protiv alergije – nažalost ima onih koji su alergični na ovo, po mnogima, najlepše godišnje doba. Zbog toga je neophodno da obave potrebne preglede i uzmu adekvatnu terapiju kako bi preduprediliprve simptome alergije. 

Dolazak proleća je jedna od retkih stvari u koje u Srbiji može da se pouzda. Ovo su samo neki od predloga šta biste mogli da radite danas. Ako to ne uradite danas, ima vremena. Biće još mnogo divnih i lepih dana kao stvorenih za to – jer proleće je tek stiglo! 

(S media) 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.