субота, 30. март 2013.

Motivacija



Iz knjige: Monah koji je prodao Ferari

U svim sverama života, ma šta radili, potrebna nam je motivacija. Kada promenite način ishrane i počnu čudne misli da vam se vrzmaju po glavi - neka sledeće rečenice povrate vašu želju da istrajete:
1. Cilj
Postavljanje ciljeva je početna tačka a to znači osloboditi stvralački instikt koji te vodi na putu ostvarenja tvoje misije. Pronađi šta zaista voliš da radiš i usmeri energiju ka tome. Svrha života jeste život sa smislom. Šta želiš od života ne emotivnom, materijalnom, fizičkom i duhovnom nivou. Postavljanje cilja obavezno napisano u "Svesci snova" sa jasnom vizijom ostvarenja je kao imati svetionik kome teziš. Ljudski um je najveći filter na svetu i kada se koristi na odgovarajući način on odbacuje ono što smatra nevažnim i pruža ti samo informacije koje tražiš u to vreme.
2. Stvaranje pozitivnog pritiska na samog sebe
Jedan od načina je jasno se obavezati. Jednom kada svetu objaviš svoj cilj, to te stalno pritiska da radiš na njegovom ostvarenju, jer niko ne želi da izgleda kao gubitnik.
3. Rok
Nikad ne određuj cilj a da nisi postavio rok za njegovo ostvarenje. Da bi cilj oživeo moraš mu dati precizan rok.
4. Magično pravilo 21
Novi oblik ponašanja treba da se sprovodi u praksi 21 dan zaredom, da bi prerastao u naviku (da bi se stvorio novi nervni put u mozgu potreban je 21 dan). Loše navike se ne mogu izbrisati ali se mogu zameniti novim.
5. Nikada nemoj da radiš nešto zato što moraš.
Jedini razlog da nešto učiniš jeste da to želiš, jer znaš da je to prava stvar za tebe. Trči svoju sopstvenu trku. Goruća strast je najmoćnija pokretačka snaga tvojih snova. Veruj sebi, organizuj život na način na koji ćeš biti srećan celog života. Stvarni izvor sreće može da se izrazi jednom rečju: OSTVARENJE
Izvor trajne sreće jeste uporan rad na ispunjenju svojih ciljeva i sigurno napredovanje u smeru ostvarenja svrhe života. Sreća za kojom tragaš dolazi kao odraz posvećenosti vrednim ciljevima i svakodnevnim aktivnostima na njihovom ostvarivanju i unapređivanju. "Ja sam umetnik življenja - moje umetničko delo je moj život". Imamo nesalomivu snagu i neograničen potencijal. Zabavljaj se dok napreduješ prema svom cilju. Dan bez smisla ili dan bez ljubavi je dan bez života. Svaki dan živi kao da je poslednji.
Napiši spisak svojih slabosti. Srećno! 

http://www.dijeta.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.