понедељак, 25. март 2013.

Fildžan burek

Sastojci

  • pakovanje gotovih tankih kora za pite (8 kom biće dovoljno)
  • 200-300 gr mljevenog mesa
  • 3-4 krompira
  • 2 luka
  • so, biber, vegeta
  • Za premaz: 1 jaje, par kašika ulja, par kašika mlijeka
  • Za preliv: 2 dl vode, kašika vegete ili pola kocke za supu
Fildžan burek

Priprema

  1. Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk, dodati meso pa uz miješanje pržiti dok ne promijeni boju. Dodati so, biber i vegetu. Pržiti još nekoliko minuta.
  2. Krompir skuvati i propasirati, pa pomiješati sa  mesom. Po potrebi popraviti ukus.
  3. Svaku koru prerezati na 6 dijelova (kocki), uzimati po dvije kocke jednu preko druge i nagurati je preko male šoljice za kafu tako da rubovi vise sa strane, napraviti udubljenje prstima. Puniti šoljice mesnom smjesom pa rubovima zatvoriti šoljicu uz premazivanje smjesom od jaja, ulja i mlijeka.
  4. Na pleh prekriven papirom za pečenje istresti sadržaj iz šoljice kako bi ostao formirani mali burek.
  5. Tako pripremljene bureke premazati ostatkom smjese od jaja, po želji posipati susamom ili kimom, pa peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC, 25 min. Nakon toga izvaditi pleh, pa kašikom preliti preko svakog bureka malo preliva (voda + kocka za supu) koji ste prethodno zakuvali. Vratiti pleh u pećnicu i peći do kraja (10-15 min) dok burek ne postane zlatno žut, a korica hrskava.
Poslužiti vruće.
Prijatno!

recipeci.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.