четвртак, 7. фебруар 2013.

Volite sebe da bi vas drugi voljeli!

Drevne kulture, koje imaju pozitivan stav prema seksualnosti, smatraju tijelo hramom. Primit ćete tijelo i brinuti se za njega u ovom životu. Ako se nećete dobro brinuti o sebi, tko će? Najbolje se osjećate kada ste zdravi, sretni i uravnoteženi.
Budimo iskreni, u današnje vrijeme nije se lako osjećati sigurno u svom tijelu. Stalno smo bombardirani slikama modela i glumaca koji su kirurški poboljšani u najvećoj mogućoj mjeri moderne medicine i tehnologije. I kao da to nije dovoljno, slike tih modela su onda dodatno poboljšane obrađivanjem fotografija. Čak i modeli ne mogu živjeti od svojih nerealnih fotografija.

Samosvijest i sumnja u sebe stoje na putu potpunog seksualnog izražavanja. Važno je uskladiti svoja očekivanja za druge i sebe, ili ćete neizbježno biti razočarani kada nitko ne može ispuniti sve vaše nemoguće standarde. Također, nemojte pretpostaviti da vaš partner očekuje savršenstvo. To može biti osobito problematično za žene, koje se često osjećaju loše kad primijete da muškarci gledaju nerealno lijepe slike zvijezda.

Oslobađanje od negativnih stavova o seksu koje ste naslijedili kao dijete može potrajati. Vjerojatno niste bili ohrabreni da učite o svom tijelu i onome  što vam donosi zadovoljstvo.

Ako ste primili više bolno negativnih upozorenja, možete osjećati krivnju i sram u vezi seksualnih osjećaja, želja i potreba. Vaše tijelo može nositi fizička sjećanja na bol, baš kao i emocije. Važno je razumjeti da bol i nepravda mogu spriječiti da se potpuno izrazite kao seksualna i senzualna bića.
Važno je da naučite voljeti svoje tijelo. To će uvelike poboljšati šanse za dobar seksualni život, ali će također imati pozitivan utjecaj na svaki drugi dio vašeg života. Kada ljudi vole svoja tijela, žele pravilno jesti, vježbati i ostati zdravi. Obiteljska povijest, stresovi suvremenog života, i perfekcionizam mogu spriječiti puno prihvaćanje sebe. Nakon što ste postali svjesni neprijateljskih stavova prema tijelu i shvaćate kako ste ih naučili, možete početi putovanje do veće ljubavi prema sebi.

Možete početi mijenjati svoj negativan stav i naučiti voljeti svoje tijelo. Ako ne izgledate kako biste željeli ili se ne osjećate dobro, razmislite o zdravom načinu života koji može napraviti pozitivne promjene. Potražite fizičke aktivnosti u kojima ćete uživati. One će vam pomoći da budete u boljoj formi, poboljšate mentalno stanje i potaknete samopouzdanje.

Uzmite vremena za dugu kupku. Upalite glazbu. Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja u kadu. Napravite pjenušavu kupku. Popijte čašu vina. Svaka od tih stvari je toliko jednostavna, a opet će vas opustiti i učiniti da se osjećate posebno.

Kada uzmete u obzir da je mozak ​​najveća erogena zona, počet ćete razmišljati o tome kako se sve događa u vašoj glavi. Ako opustite um, opustit ćete tijelo. Ako mozak prepozna užitak, tijelo će ga slijediti.

www.centar-zdravlja.net/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.