четвртак, 7. фебруар 2013.

Vežba za lak i lep hod na štiklama

Žene na visokim potpeticama i balerine imaju nešto zajedničko - hodaju na prstima. No, dok balerine neprestano vežbaju i razgibavaju svoja stopala i mišiće nogu, ljubiteljice štikli samo nabijaju kosti. Vreme je za vežbu.
Stomak, butine, guza... sve radi
 
Uz vežbu koja sledi rastegnućete listove na nogama i ahilove tetive (deo koji se najviše skraćuje dok nosite visoke štikle) i istovremeno ojačati kolena i unutrašnju stranu butina. Razvićete i bolju ravnotežu dok hodate na visokim potpeticama. Vežbu izvodite bosonogi.

• Stojte uspravno, pete spojene, a prst nekoliko centimetara razdvojeni. Unutrašnji mišići butina neka budu priljubljeni jedni uz druge.

• Polako uvucite stomak, i polako se dignite stojeći na prednjem delu stopala. Zamislite da držite sirovo jaje između zglobova i spustite se u "plie" položaj. Reč je o položaju koji najčešće vidimo kod balerina koje vežbaju. Ovo je zapravo najjednostavnija početna vežba u baletu. To je spuštanje u otvoreni čučanj, kolena se razdvajaju u stranu koliko je god to moguće, a leđa ostaju ravna.

• Ne dozvolite da vam se skočni zglobovi rastave - toliko da bi ispustili svoje zamišljeno jaje.

• Spustite pete na pod, noge još ne treba ispraviti.

• Ispravite noge i vratite se na početnu poziciju.

• Ponovite pet puta (svaki put vežbu ćete izvoditi preciznije). A zatim izvedite sve obrnutim redosledom - i ovaj put po pet puta. 
http://www.vesti-online.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.