петак, 1. фебруар 2013.

Kandirani djumbir

Sastojci šećer. 500gr svežeg djumbira.
 
Priprema: Oprati i oljuštiti đumbir, pa ga onda iseckati na komadiće približne veličine. Staviti ga u šerpu i preliti vodom da ogrezne. Kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta, tj. dok ne omekša. Ocediti ga, izmeriti i staviti u posudu, pa dodati istu količinu šećera i 3 kašike vode. Kuvati na tihoj vatri dok đumbir ne postane proziran i tečnost ispari. Onda na još nižoj tempearturi kuvati stalno mešajući dok ne postane skoro suv. đumbir, zatim, uvaljati u šećer u prahu tako da svaki komadić bude prekriven šećerom. Rasporediti komadiće na tacnu i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se sasvim ohladi staviti ga u staklene tegle i dobro zatvoriti. 



 http://mis-elixir.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.