недеља, 10. фебруар 2013.

7 razloga popularnosti tradicionalne kineske medicine

Razlog 1: Bogato iskustvo - više od 5.000 godina.
Razlog 2: Koristi se više od 5000 prirodnih sastojaka!
U biljnim formulama koristi se više od 5767 jedinstvenih prirodnih sastojaka.
Razlog 3: Nema operacija.

b_300_220_16777215_0___images_stories_tkm1.jpgNa Zapadu će te morati platiti od 30 000 do 40 000$ da bi napravili izuzetno tešku i opasnu operacija na srcu. Ne zaboravite na trošak nakon operacije, na bol, na    ožiljke na tijelu i o mogućnosti budućih komplikacija.
Razlog 4: Otsutnost kontraindikacija.
Dokazano je da se jedna  biljna formula razvija 250 godina kako bi dobila široku primjenu. Usporedite to sa 12 godina istraživanja i 20-godišnjeg vijeka trajanja većine današnjih farmaceutskih lijekova.


Razlog 5: Cilj liječenja - oporavak, a ne suzbijanje simptoma.
Svrha tradicionalne kineske medicine je izliječenje. To se obično razlikuje od ciljeva zapadne medicine koji su uglavnom usmjereni na uklanjanje nepoželjnih simptoma.
Čimbenici koji uzrokuju bolest su povezani između različitih internih funkcija organizma. Istočni znanstvenici promatraju i razumiju važne interakcije između organa i tako su u mogućnosti uspješno otkrivati bolesti.Tokom liječenja traje  borba za cijeli organizam. Kineska medicina liječi uzrok bolesti, a ne simptome bolesti.

b_300_220_16777215_0___images_stories_tkm2.jpgRazlog 6:  U osnovi liječenja nalazi se liječnik.
Kakav je liječnik- takav je ishod. Uloga Kineskog liječnika – izabrati najbolju formulu za pacijenta, formulu između mnogih opcija koje su upisane u stotinama medicinskih knjiga. Pacijent koji nije zadovoljan s rezultatima liječenja obično će tražiti uglednijeg i iskusnijeg liječnika koji će mu pružiti potpuni oporavak. Liječnik uči, potiče, usmjerava pacijenta boljemu razumijevanju  odgovornosti za svoje zdravlje. Daje mu kompletnu uputu o zdravom načinu života.

Razlog 7: Način jedinstva
Bilo koja osoba  je mali svemir u kojem je sve međusobno povezano: i um i tijelo. To je  temeljni koncept  kineske medicine. Ne postoji samo  pojam bolesti, cijelo tijelo se smatra skladnom cjelinom. Ljudski organizam  ima znatnu moć samooporavka. Uloga liječnika - olakšati i unaprijediti ovaj proces pomoću prirodne i netoksične terapije.
U drevnoj Kini, obiteljski liječnik bio je plaćen sve dok su članovi obitelji bili zdravi. Ako bi se nositelj obitelji razbolio - liječnik je bio dužan ne samo izliječiti pacijenta  već i financijski pomoći obitelji (što ne možemo usporediti s modernim načinom života!).

http://www.li-west.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.