среда, 23. јануар 2013.

Trikovi za vitku liniju





Jednolična ishrana koja prati brojne dijete brzo dosadi, pa retko ko ostane istrajan.
Zato su francuski nutricionisti osmilili niz trikova koji će podstiču mršavljenje i pomažu da se sačuva dobro raspoloženje.

Sledeći trikovi vam mogu pomoću da brzo i lako dođete do vitke linije:
- Hladnoća nam pomaže da se razmrdamo, ali i topi kilograme. Zato se preporučuje da izbegavate topla jela, zagrejane prostorije i tuširanje toplom vodom (dve poslednje mere omogućiće vam da potrošite isto kalorija kao i tokom 15 minuta vežbanja)
- U flašicu koja se hermetički zatvara ubacite malo iseckanog karanfilića, pet izmrvljenih zrna kafe, cimet i vanilu. Kad padnete u iskušenje da prekinete dijetu, otvorite flašicu i pomirišite njen sadržaj. To će vas smiriti. Na svakih pet dana ispraznite flašicu i ubacite sveže sastojke.
- Ako pored viška kilograma imate i celulit, pijte litar i po negazirane mineralne vode dnevno da biste pročistili organizam.
- Dopingujte se supom. Osim što će vas okrepiti, dobra supa će vas i zasititi-
- „Kakao ima lekovita svojstva i deluje okrepljujuće“, kaže dr Dikan. Pomešajte supenu kašiku bezmasnog kakaoa sa dve supene kašike jogurta s bifidusom, dve supene kašike zaslađivača i aromom lešnika. Svake večeri se zasladite ovom poslasticom koju treba da držite u frižideru.
- Stres ili snažna osećanja navode vas da opustošite frižider. Ova vežba će vam pomoći da to izbegnete: spustite ramena, gurajući istovremeno teme ka tavanici. Duboko udahnite, a zatim izdahnite sav vazduh iz pluća. Na ovaj način ćete izbaciti negativnu energiju iz sebe.
- Čudesne ražane mekinje. „To je jedina namirnica na svetu koja ima globalno dejstvo na telesnu težinu“, tvrdi francuski stručnjak. Možete, recimo, da dodate supenu kašiku mekinja u jogurt ili supu.
- Iskoristite čudesna svojstva sveže rendanog đumbira! Prijatnog je ukusa i mirisa i deluje stimulativno. Dodajte ga u čaj, supu, lepinjice od mekinja…
- Ujutru i uveče tuširajte noge hladnom vodom. Posebnu pažnju posvetite prevoju kolena i preponama na kojima se nalaze najveći krvni sudovi. Rashlađivanje krvi koja prolazi kroz njih primoraće organizam da potroši dodatne kalorije.
- Pijte zeleni čaj koji je poznat po tome da podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma. Idealna količina: četiri šolje dnevno. Da biste pojačali efekat, dodajte malo svežeg đumbira.
- Po jedna supena kašika jabukovog sirćeta na početku i kraju obilnog obroka odličan je način da se ubrza mršavljenje i razgrade masti. Ukoliko imate osetljiv želudac, koristite pilule jabukovog sirćeta.

/www.ulepsavanje.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.