петак, 18. јануар 2013.

Spoygg - Kako do istinske ljubavi?

Većina pitanja koje dobijamo se tiču ljubavi to jest odnosa između partnera. Verujem da ima jako dobar razlog za to: niko nas nije naučio šta je to zaista ljubav. U ovoj oblasti svi imamo da učimo i da proširimo vidike i da ponovo naučimo šta je to ljubav i kako je pokazati i kako je doživeti i šta očekivati od nje. I uostalom da je ljubav nešto što se pokazuje i nešto što se živi, a ne samo nešto što se izgovara.
Ljubav je potpuno pogrešno shvaćena. Da je ljubav osoba, bila bi pandan Nikole Tesle, fenomenalnog i potpuno neshvaćenog.
Provodimo živote verujući da su žrtvovanje, uslovljavanje, razuzdanost, promiskuitetnost, kritikovanje i šta sve ne ljubav.
šta je to ljubav
U ovoj seriji članaka ću objasniti svoje viđenje ljubavi jer verujem da imam šta da podelim i voleo bih da vam prenesem svoje znanje. Da, znanje. Jer ljubav nije nešto nasumično što se desi “kad se dvoje vole” (mada je to, naravno, dobar početak). Ne, ljubav je nešto što se gradi. Naučite da gradite.
Ljubav je pravi dar, s pravom istinskom ljubavlju sve ostalo je lakše i podnošljivije. Ljubav jeste razumevanje, ljubav jeste podrška, ljubav jeste vera, ljubav jeste sloboda, ljubav jeste sposobnost da se vidi, da se bude svestan. Ljubav daje neograničenu snagu. Ljubav je komunikacija, konstantan tok povratnih informacija koji dve osobe svesno održavaju. Svesno rade na tome da on teče i da kroz njega prođe sve što je bitno.
Ljubav je želja da se drugi razume i da mu se pomogne, da se dogovorite i da poradite na tome da oboma bude dobro, i da koliko god da ste različiti u nekim aspektima ipak nađete načina da oboje živite do kraja svu svoju kreativnost dajući jedno drugome potpunu podršku bez tračka zajedljivosti.
Ljubav je kada vidiš slabosti partnera i kad to ne iskorišćavaš za manipulaciju nego mu pomažeš da ih prevaziđe i ne plašiš se da ćeš na taj način izgubiti, nego znaš da ćeš time dobiti i da je to jedini način da oboje pobeđujete. Ljubav je kada aktivno učestvuješ u nečijem životu, kada mu kažeš kad nije u pravu, ali ga ipak razumeš i daješ mu vremena da se promeni. Ljubav je zdrava doza strpljenja.
Ljubav je kada duboko u sebi voliš svog partnera i znaš da njegove greške nisu ništa lično nego jednostavno pogrešan način na koji je naučio da obavlja određene stvari. I kada znaš da on može da promeni to. Ljubav je kada veruješ u svog partnera!
P.S.: Dragi čitaoci i čitateljke molim vas da mi postavite što više pitanja kako biste mi pomogli da sledeći članak bude što interesantniji. Vaša pitanja postavljena na ovom članku će mi pomoći da napišem sledeći članak, hvala svima unapred i volite svoje partnere!!! Ne, ne onako uopšte, ne onako u sebi nego baš sad ovog momenta pokažite tu ljubav. Recite mu da ga voilte, ili mu skuvajte kafu, ili se ušuškajte kod njega, zapamtite: “Ljubav je komunikacija, konstantan tok povratnih informacija koji dve osobe svesno održavaju.” Još uvek ste tu? Na posao!!!
Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan :)

 http://ratnicisvetlosti.com/clanak/kako-do-istinske-ljubavi/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.