среда, 16. јануар 2013.

Hrana protiv celulita


Kvrgave nakupine masnog tkiva i vode koje poznajemo kao celulit, nestat će s vašeg tijela smanjite li unos slatke i masne hrane, a jedete onu koja će vam očistiti tijelo od toksina. Evo koje namirnice trebate redovito konzumirati kako biste poboljšali cirkulaciju, očistili organizam, oslobodili se suvišne tekućine, smanjili masne naslage i imali vitkije i skladnije tijelo.

                                 




















Ananas
Često ga jedite na kraju obroka, ali i kao grickalicu za ublažavanje gladi. Bogat je vodom (više od 86%) i sadrži dosta kalija, pospješuje odstranjivanje tekućine iz tkiva, a s njom i toksina koji uzrokuje otečenosti i pospješuje stvaranje celulita. Jedite ananas nakon obroka bogatog bjelančevinama, jer pospješuje njihovu probavu. Nemate li svježi ananas, uzmite konzerviran bez dodatka šećera.

Banana
Dragocjen je izvor kalija, pospješuje odstranjivanje tekućine. Pomaže u regulaciji krvnog tlaka. No, pripazite na kalorije, jer je banana vrlo slatka, pa je bolje ne jesti je nakon obroka, već kao energetsku užinu.

                          














Celer
Jedno je od povrća najbogatijeg vlaknima i izvrsno čisti organizam od toksina i poboljšava tonus tkiva. Dodajte ga u salatu, jedite ga sirovog kao grickalicu, a možete ga čak dodati u napitak: izmiksajte ga zajedno s jabukom, mrkvom i limunom.

Čaj
Najbolji je zeleni čaj jer ima najjače dijuretsko i antioksidantsko djelovanje, čime štiti tijelo od slobodnih radikala koji izazivaju prerano starenje, opuštanje i boranje kože. Polifenoli su izvrsni jer potiču proizvodnju adrenalina, hormona koji ubrzava potrošnju energije, olakšavajući trošenje eventualnih suvišnih kalorija unesenih tijekom dana.


                                



















Grožđe
Prilično je kalorično, ali i bogato mineralima, čisti od toksina, osvježava i djeluje dijuretski. Osim toga, sadrži tvari snažnog antioksidantskog djelovanja, što znači da štiti kožu, te silicij, mineral koji izvrsno učvršćuje tkiva. Zato je dobro jesti ga često, najbolje u sezoni, na kraju obroka, ali i za doručak i užinu, umjesto drugih kaloričnijih namirnica poput keksa.

Jogurt
Zahvaljujući aktivnim mliječnim fermentima, čisti organizam od toksina, sprečavajući nakupljanje otpadnih tvari, koje pogoršavaju celulit. Običan nemasni jogurt ima vrlo malo kalorija. Jedite ga za doručak ili za užinu, ali ga možete koristiti i kao lagani začin uz meso, ribu i salate.

Kivi
Velika količina vlakana pospješuje rad crijeva, održavajući organizam čistim, a obilje vitamina C čini kožu elastičnijom. Najbolje je jesti ga ujutro, natašte uz nemasni jogurt.


                          
















Riba
Jedite je često, jer je lagana, siromašna masnoćama, a bogata jodom, mineralom važnim za stvaranje hormona štitnjače koji kontroliraju brzinu i učinkovitost pretvaranja hrane u energiju, sprečavajući time nakupljanje masnoća. U ribi ima i dosta kalija koji sprečava zadržavanje tekućine i otečenost.

Šumsko voće
Jagode, borovnice, kupine, maline i ribiz sadrže polifenole, dragocjene antioksidante korisne za usporavanje starenja tkiva. Flavonoidi (vrsta polifenola, vitamin P) smanjuju upalu celulitnih kvržica. Posebice antocijani (bioflavonidi) štite krvne žile i održavaju ih elastičnima, pospješujući cirkulaciju i sprečavajući zadržavanje tekućine.

Sheportal.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.