недеља, 20. јануар 2013.

Bambus zvona

Category: Feng Shui

Vazdušna zvona jedno su od najsnažnijih i najefikasnijih Feng Shui lekova. On su divni zaštitnici protiv upliva negativne energije prouzrokovane neopipljivim i nevidljivim, ali izrazito agresivnim dejstvom nepovoljnih letećih zvezda ko praktikuje Flying Star Feng Shu.
Kao deo klasične Feng Shui kure plasiraju se sa ciljem usmeravanja energije, ili promene njenog toka, za uravnoteženje svih konfliktnih energija, bez obzira da li se radi o suprotnim energijama (vatra-voda), o balansu pojedinih prostorija ili celog doma. Vrlo često se upotrebljavaju kao graničnici između prostora koji nose različit energetski naboj shodno različitoj nameni.

Možete ih koristiti za ublažavanje otrovnih strijela koje stvaraju tavanske grede i izbočeni uglovi zidova, za usporavanje prebrze energije kada dvoja ili troja vrata stoje u nizu, kada troja vrata stoje jedna naspram drugih ili kada se vrata neke prostorije nalaze direktno naspram toaleta, stepeništa ili kuhinje.

Kada se primenjuje sa ciljem zaštite u Feng Shui praksi vazdušna zvona ne trebaju posedovati nikakve ukrase, jer oni nemaju konstruktivnu svrhu, a ukoliko su još i oštrog oblika mogu i sami postati izvorom negativne energije.
Ovo se ne odnosi na autentične kineske simbole, mnogi tradicionalni kineski zvončići na sebi imaju simbole sreće, harmonije, zdravlja, pagode, yin-yang. Važno je samo upoznati se sa simbolom koji je prikazan, kako biste ih pravilno odabrali i plasirali. Zvončići nisu skulpture i nije neophodno da uz njih vise neki drugi predmeti. Dobar izbor su uvek oni tradicionalnog stila.
Ako ih želite koristiti u Feng Shui svrhe, vazdušna zvona moraju imati šuplje cevčice, s obe strane i celom dubinom. Ovo je kanal u kome se vibracijama dešava transformacija energije, pa su u ovakve svrhe zvončići sa punim cevčicama potpuno beskorisni.

Da bi se napravio adekvatan izbor neophodno je da odredite kompasnu direkciju polja u koje se plasiraju, a potom uz poštovanje teorije pet elemenata izvršiti odabir materijala u skladu sa sektorom.
Ukoliko se zvončoći koriste kao zaštitno sredstvo sa ciljem prevazilaženje dejstva lošeg ugla drvene zvončiće okačite na severoistoku i jugozapadu.
Ukoliko se koriste kao korektivno sredstvo treba ih okačiti na istok i jugoistok.
Broj cevčica takođe igra važnu ulogu. Vazdušna zvona koja služe za transformaciju neblagonaklone energije treba da broje šest cevčica. Ukoliko ih koristite da bi većali energiju nekog sektora, birajte neki od povoljnih brojeva shodno njihovom obeležju, za povoljan broj u principu smatraju 4, 6, 7, 8 ili 18 cevčica.
Ne postavljaju se nikada iznad mesta za sedenje, i direktno iznad vrata. preporuka je da se kače visoko u prostoru kako bi ohrabrili Chi da teče ka gore, na mestu gde postoji strujanje vazduha.

Broj cevčica se takođe bira prema pripadajućem sektoru, sledećim redosledom:
- jugozapad - 2
- istok - 3
- jugoistok - 4
- severozapad - 6
- zapad - 7
- severoistok - 8
- jug - 9


http://www.spicum.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.