четвртак, 24. јануар 2013.

5 prirodnih boraca protiv prehlade i gripe



 

5 prirodnih boraca protiv prehlade i gripe





 


Gripa i prehlada, čak kada su i u svom najblažem obliku ometaju svakodnevni život. Smanjuju nam razinu energije, postajemo apatični, te umorni. Pogrešna je pretpostavka da će one proći same od sebe i da je najbolji način nastaviti s uobičajenim životnim tempom i čekati da prođe, jer je to  jednostavno nemoguće. Ignoriranje problema produžuje agoniju, a da ne govorimo da uokolo širite viruse i bakterije. 
- Odmor –
Pogrešna je pretpostavka da trebate vježbati ako imate gripu ili prehladu kako biste se oznojili. Tijelu treba energije za borbu protiv bolesti, a izražajna tjelovježba mu je oduzima. Odmor dopušta tijelu da svu snagu usmjeri na borbu protiv virusa. Imunološki sustav jača prilikom odmora, posebno tijekom sna, što će vam pomoći da lakše pobijedite prehladu ili gripu.
- Voda –
U slučaju prehlade ili gripe tijelo lako može postati dehidrirano. Kako biste to spriječili nužno je piti mnogo tekućine. Tada je preporučena doza od 8 čaša apsolutni minimum.
- Vitamin C –
Vjeruje se kako vitamin C jača imunitet i da je snažno sredstvo u borbi protiv prehlade i gripe. Mnogi predlažu dozu od 1000 mg dnevno koja bi trebala ublažiti simptome. Ipak, najbolji način za zdrav unos vitamina C je kroz voće i povrće bogato tim vitaminom.
- Češnjak-
Češnjak je od davnina poznat po svojim zdravstvenim učincima, ali u novije vrijeme smanjuje se njegova primjena u prehrani zbog izražajnog mirisa koji ostaje u tijelu i po nekoliko dana. Ipak, ako ste bolesni i ostajete kod kuće ukućani vam ne bi trebali zamjeriti miris, pa ga konzumirajte. Najbolje ga je konzumirati svježeg, ali ako vam tako ne odgovara odlično će poslužiti i onaj unutar jela.

- Bazga (zova) –

Ekstrakt bazge je moćan u borbi protiv virusa, a i vrlo je profilaktičan. Pomaže suzbiti već nastalu infekciju, a djeluje i preventivno.
Primijetit ćete kako većina navedenih stvari djeluje na jačanje imunološkog sustava, jer borba protiv prehlade i gripe temelji se na jakom imunološkom sustavu. To je zbog toga što protiv prehlade i gripe ne postoji neki konkretan lijek i sve se svodi na snagu tijela da se bori protiv infekcije. Baš zbog toga najvažniji je snažan imunološki sustav. 

http://covermagazin.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.