субота, 8. децембар 2012.

Top 10 namirnica za prekrasnu kosu - dio prvi

Top 10 namirnica za prekrasnu kosu - dio prvi

Duga tamna kosa
Proizvodi kojima njegujete kosu nisu jedini način da osigurate njeno zdravlje. Zapravo, puno je bitnije ono što dolazi iznutra.
Kosa svakog mjeseca naraste 6 do 12 milimetara, a njena baza, kao i baza za svu našu novu kožu i nokte, su nutrijenti koje unosimo u organizam. Zdrava prehrana će pomoći da kosa naraste jača i postane zdravija, ali i pomoći izgraditi zdravije stanice u cijelom tijelu.
Imate li prirodno slabu kosu nikad nećete postići debljinu i jačinu brodskog užeta bez obzira n to što i koliko jeli, no dobro balansirana prehrana koja sadrži mnogo proteina koje pomažu rast i željezo može poboljšati situaciju, tvrde nutricionisti.
Čitajte dalje kako biste otkrili koje namirnice bi se trebale biti osnova prehrane koja daje zdravlje kosi.

10. Mrkva
Kao sjajan izvor vitamina A mrkva daje ne samo dobar vid, već i utječe na zdravlje vlasišta koje je bitno za zdravu kosu. Jedite mrkve umjesto grickalica ili ih stavite kao dodatak u salate.

9. Nemasni mliječni proizvodi
Obrano mlijeko i nemasni jogurt sjajni su izvori kalcija, minerala važnog za rast kose. Za doručak ili obrok pojedite jogurt ili malo svježeg sira, biti ćete dulje siti. Umiješati u njih možete i sjemenske lana ili orahe (za omega-3 kiseline i cink).

8. Kamenice
Poznate su kao afrodizijak, no dobro djeluju i na kosu zbog cinka, snažnog antioksidansa. Ako ih nemate priliku često jesti, ne brinite- posegnite za cinkom u govedini ili janjetini, orašastim plodovima ili cjelovitim žitaricama.

7. Cjelovite žitarice
Kruh ili žitarice za doručak koji sadrže cjelovite žitarice daju dozu željeza, vitamina B i cinka. Ove žitarice također daju energiju kada ste umorni u rano popodne, ili vas spašavaju kada morate još satima čekati do večere.

6. Jaja
Nije važno na koji način ih spremate, glavno da ih jedete jer su jedan od najboljih izvora proteina. Također sadržne i biotin i vitamin B-12, koji su važni za ljepotu.


Top 10 namirnica za prekrasnu kosu - dio drugi

Duga plava kosa
Nastavljamo s popisom namirnica koje čine vašu kožu zdravijom i ljepšom.
Što se tiče namirnica koje nam pomažu poljepšati kosu, najbolje je jesti raznovrsno. Prehrana bogata proteinima, voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama, mahunarkama, nemasnim mliječnim proizvodima i masnom ribom pomoći će održati vašu kosu zdravom.
Zapamtite, ako želite brzo smršaviti, to može ostaviti traga na vašoj kosi. Dijete koje se baziraju na unosu malo kalorija obično su manjkave u nekom području, odnosno ne sadrže nešto što je važno za zdravu kosu, a mogu dovesti i do ispadanja i dva do tri mjeseca nakon gubitka velikog broja kilograma.


5. Perad
Purice i kokoši imaju perje, a ne kosu, no sadrže visoko kvalitetne proteine koji vam mogu dati snažniju kosu koju želite. Bez proteina kosa može postati krhka i slaba, a zbog velikog manjka proteina kosa može početi i ispadati. Perad također sadrži željezo koje naša tijela mogu lako iskoristiti.

4. Orašasti plodovi
Brazilski oraščići su jedan od najboljih izvora selena, minerala koji je važan za zdravlje vlasišta. Orasi sadrže alfa-linolensku kiselinu, omega-3 masnu kiselinu koja pomaže . Orasi su i sjajan izvor cinka, kao i indijski oraščići, pekani i bademi. Nedostatak cinka može uzrokovati ispadanje kose, pa ih redovito stavite na meni.

3. Mahunarke
Ipak je istina ono što su nam govorile bake da nas uvjere da jedemo grah. Mahunarke su odličan izvor proteina, cinka, željeza i biotina. Neodstaci biotina su rijetki, no uzrokuju krhku kosu. Neki preporučuju 3 ili više šalica mahunarki svaki tjedan.

2. Tamnozeleno povrće
Popaj nije jeo špinat zbog kose (koliko znamo), no špinat bi mu bio pomogao i oko toga. Brokula, špinat i blitva su odlični izvori vitamina A i C koje tijelo treba kako bi moglo proizvoditi sebum. Ta supstanca koji luče folikule vlasi, je prirodni regenerator kose. Tamnozeleno povrće također daje željezo i kalcij.

1. Losos
Nema boljeg od lososa. Pun je omega-3 masnih kiselina, kvalitentih proteina, a pun je i vitamina B-12 i selena. Esencijalne omega-3 masne kiseline su bitne za zdravo vlasište. Njihov nedostatak uzrokuje suho vlasište i loš izgled kose. Ako ste vegan ili vegetarijanac, omega-3 masne kisleine možete unijeti i tako što ćete dnevno pojesti žlicu ili dvije sjemenki lana.
 http://www.beauty-cro.com
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.