уторак, 11. децембар 2012.

21.12.2012.

21.12.2012.

Dana 21.12.2012. imamo Zimski Solsticij. Sunce ulazi u znak Jarca i prelazi Crni Put koji se nalazi u blizini centra galaksije. Znači Sunce je jako blizu Centra Galaksije. Prema Majama, Crni Put je kosmička materica, mesto mrtvih, transformacije, regeneracije i ponovnog rođenja.Ovaj momenat pokazuje kraj njihovog kalendara.
Zimski solsticij vreme kada se ciklusi protekle godine zatvaraju i otpuštaju kako bi se novi ciklusi kreativnosti mogli ponovo roditi u novoj godini. Zimski se solsticij se u starim kulturama smatrao najsvetijim danom u godini, danom novog početka, danom kada otpuštamo staro i otvaramo prostor za novo. Sunce se nalazi na nultom stepenu Jarca- gradi sekstil sa Neptunom. Ovaj aspekt vodi ka duhovnom uzdizanju ili padu.



Da pogledamo iz astrološke perspketive. Imamo veoma bitnu planetarnu konfiguraciju koja se naziva Jod ili Božiji Prst.
Jod ili Božiji Prst  se sastoji od:
1.kvinikus ( aspekt 150 stepeni ) između Jupitera i Plutona
2.kvinikus (aspekt 1500 stepeni ) između Jupitera i Saturna
2.centralne opozicije (aspekt 180 stepeni) Jupitera sa Merkurom i Venerom (Venera i Merkur grade konjukciju). Kvinikus između Jupitera i Plutona je egzaktan tog dana.
Ono što negde upada u oči je to da su Jupiter, Saturn i Pluton tačno na 8 kritičnom stepenu.
Pluton je planeta transformacije, smrti ponovnog rađanja. Saturn simbolozuje zemaljsko carstvo, iskustveno učenje koje nekad jako bolno. Jupiter je planeta ekspanzije.Tu je fokusirana sva energija ove Jod konfiguracije i prima takođe jaku energiju drugih planeta. Vidimo da Jod ukazuje na veće procese transformacija koje mogu biti bolne za mnoge. Jupiter kao centralna tačka simbolizuje promene u verskim sistema, verovanjima. Zapitaćemo se u šta verujemo, gde to vodi i da li smo na pravom duhovnom putu. Saturn će zahtevati da nastavi stara tradicija a Pluton će ipak doneti transformacije po pitanju verskih načela. I možemo dostići, ako želimo veći novi svesti, na šta ukazuje baš ova konfiguracija. Jupiter se ne oseća dobro u znaku Blizanaca. Vladar Blizanaca je Merkur a vidimo da Jupiter i Merkur grade opoziciju. I ovde imamo veliku dilemu između onoga što vidimo i onoga u šta verujemo. Doći će do neslaganja, sukoba izmešu verskih, duhovnih i filizovskih načela. Znanja koja već imamo će se sukobiti  sa našim verovanjima. Ali sve će to negde pronaći svoj balans jer je ova opozicija uzajmna recepcija. Vidimo ipak prilagođavanje i uspostavljanje balansa, mada će za to trebati dosta vremena.
Onda dalje imamo konfiguraciju T. kvadrata sa Neptunom
  1. Jupiter gradi kvadrat sa Neptunom
  2. Neptun gradi kvdrat sa Venerom
  3. A Venera je u opoziciji sa Jupiterom—ovo je centralna opozicija koja  aktivira Jod.
Neptun je ovde ključ svega, to je planeta duhovnosti, konfuzija, nečeg nejasnoj, nesvesnog, nečeg čije granice ne možemo da dokučimo.  Vidimo u slici veće katastrofe, eksplozije a pošto je voda negde najviše naglašena i velike poplave.
Jak uticaj Neptun, Saturna i Plutona, će nas negde ,nadam se probuditi u smislu da promenimo smisao verovanja i da shvatimo da smo odavno na pogrešnom putu. Ako i dalje budemo išli tim putem, pa svakako da nam se dobro ne piše. I imaćemo isti scenario kao do sada, samo procentulano veći: ratove, prirodne katastrofe, jaču ekonomsku krizu i nesigurnost i sve će to dovesti do velikih prevrata, društvenih revolucija. A da li ćemo se osvestiti ?..
2012 godina nam je donela prvi od sedam napetih kvadrata između Urana i Plutona. I tako će biti sve do 2015 godine. Aspekt između ove dve planete je pokazatelj veće promene svetskih razmera. Sećamo se da su ove dve planete zadnji put bile u kvadratu jedna prema drugoj od 1932. do 1934 . kada je bila velika ekonmska kriza koja je najviše pogodila SAD. Samo da ne bude slična situacija kao tih tridesetih godina. U periodu od 1965 do 1966 ove dve planete su bile u konjukciji. I to je donelo velika kulturna previranja i promene u svetu.
Daleko smo mi od kraja to je sigurno. Mada cela slika treba da nam donose buđenje, više ljubavi i put ka oslobađanju.. Jer istina je da samo već uveliko u periodu snažnih promena. Ovo bi trebalo da bude ipak početak nečeg drugačijeg, nečeg novog. Da li će to nešto biti pozitivno ili negativno videćemo.
Laganim koracima ulazimo u novo doba u kome treba da krećemo ka višim nivoima svesti, ljubavi i spokoja.  Pitanje  je samo da li ćemo uspeti u tome ili ćemo pasti ?

Izvor http://astrologivonabeara.com/21-12-2012


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.