петак, 30. новембар 2012.

Pomegranate Plus






Prošlog nas je tjedna jedan naš vjerni član (ne želim ga imenovati da se ne osjeća prozvanim ;) ) obradovao sa fantastičnim potpuno prirodnim sokom od nara, što me u biti i navelo da danas s Vama podijelim čarobnu kombinaciju s ovim sastojkom kojeg zaista sada ima na svim policama supermarketa (o tržnici za one koji stignu do tamo da ni ne govorim) jer mu je upravo sada i sezona. U narodu poznat kao šipak ili mogranj u prodaji ćete tako moći pronaći sve negdje do siječnja.
Već smo davno naučili iz mnogih članaka koji kolaju ‘netom’ ili su svjetlost dana ugledali u nekom tiskanom izdanju da je sezonske namirnice najbolje konzumirati baš u vrijeme kada im je sezona, stoga kako Vam ne bi postalo dosadno ovo voće jesti samo u prirodnom obliku (što je naravno najbolje), umotajte ga u slatki koktel i nahranite svoje tijelo dodatnim vitaminima.
Nar je nekada predstavljao simbol zdravlja, plodnosti i ponovnog rođenja, imao je mistična iscjeliteljska svojstva, ali i praktičnu primjenu kao boja ili ukras. Na netu sam naišla na podatak da „sadrži više antioksidanata od brusnice i naranče, a jedan plod ima tri puta veći antioksidativni potencijal od crnog vina i zelenog čaja. Ovi se sastojci brzo apsorbiraju iz probavnog sustava i nisu toksični.“ – pa sudeći po tome, vrijedi ga ukomponirati u svoju svakodnevicu.
Prema kori možete prepoznati da li su zrnca nara slatka ili ne. Kako? Što je plod crveniji to je njegov okus slađi. Kako bi pripremili ovaj egzotični i osvježavajuć napitak, koji Vam može poslužiti npr. umjesto soka iz tetrapaka, potrebno Vam je:
Pomegranate Plus (za 2 čaše napitka)
2 svježa Nara (Šipka)
2 svježe smokve
15 g oguljenog korijena đumbira
10 ml Lime Juice
Za dekoraciju: Limeta

Način pripreme: prepolovite nar te iz njega izvadite sjemenke. Svježe smokve i đumbir smiksajte u juiceru te dodajte sjemenke nara. Nekoliko sjemenki ostavite sa strane te ih iskoristite kao dekoraciju. U napitak ulijte lime juice, ubacite sjemenke nara te kriškicu limete i poslužite.
Želim Vam ugodan radni tjedan puuuunnnn vitamina… nema smisla da navučete nekakvu prehladu sada kada ulazimo u najljepši dio godine, zar ne!?
Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.