субота, 10. новембар 2012.

“NULA“


Nula nije broj i nema numerološke vrijednosti.
U zapadnoj okultnoj tradiciji, nula se smatra simbolom vječnosti. Iznenađujuće je saznanje da se nula po prvi puta pojavila na zapadnoj hemisferi prije tek nekoliko stoljeća. Njezino u
vođenje u mnogome je pomoglo razvoj matematike, prirodnih znanosti i moderne tehnologije.
Na istoku, gdje je ona bila poznata od praskozorja civilizacije, nula je poznata kao 'Sunya' (shoonya) ili kao Ništa, što je kamen temeljac budizma.
Nula nema vrijednosti sama za sebe jer je apstraktna, dok su brojevi konkretni. Kad se nula kombinira s nekim brojem, ona rađa aritmetičke progresije i serije dvostrukih, trostrukih i mnogostrukih brojeva poput 10, 100, 1000 itd.
Kad ne poznajete nulu ne možete se igrati brojevima većim od 9 (tj. iznad materijalnog svijeta). Kad je poznajete, njezina vas mistična priroda vodi prema vječnosti i ometa vaš materijalni napredak.
Nula se smatra nesretnom.
Kad se nula pojavljuje u danu rođenja ona donosi nesreću. Čak i deseti mjesec u godini (listopad), budući je 10, donosi nesreću iako u manjoj mnjeri. Pojavljivanje nule u godini rođenja donosi najmanje nesreće. Kombinacija nule s bilo kojim brojem umanjuje utjecaj tog broja. Ljudi s nulom u brojevima datuma svojeg rođenja imaju teži život od onih bez nje. Prisutnost više od jedne nule, npr. 10. listopad (10. mjesec) 2000. prisiljava čovjeka da još više radi u životu. Svi brojevi od 1 do 9 su prisutni u nuli te kad se nula kombinira stim brojevima razvija se cijeli niz brojeva. Primjerice, kad se nula kombinira s brojem 1, razvijaju se brojevi od 10 do 19 koji pripadaju tom nizu.
Uvođenje nule pomoglo je razvoju matematike, prirodnih znanosti i moderne tehnologije koja je dovela ljudski rod do doba kompjutera ali u suštini ona 'ne postoji'.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.