четвртак, 8. новембар 2012.

MESEČNI HOROSKOP NOVEMBAR 2012

OVAN

Intezivan mesec na svakoj životnoj oblasti. Tokom prve dve nedelje fokus je na ljubavnom životu i po pitanju finansija. Merkur, iako kreće retrogradnim hodom pravi dobre aspekte tako da vam i neće stvarati puno problema. Jasnim razmišljam i otvorenom komunikacijom možete da rešite dosta problema na ljubavnoj i poslovnoj oblasti. Povoljan period vam je sve do 14. novembra. Merkur iz znaka Strelca se vraća, kreće retrogradno 6. novembra ali

Vi svakako možete biti sigurni u svoje veštine donošenja odluka. Intucija će vas služiti i u svakom trenutku ćete lako prepoznati šta je ispravno za vas ili nije. Od 16. pa sve do kraja novembra Mars je u lošem aspketu sa vašim znakom, tako da tada morate da budete oprezni. Povećan nivo frustracije, nervoze u odnosima sa drugima, mada i vi možete biti dosta neuravnoteženi. Najizraženije će biti oko 23. novembra kada Mars bude pravio kvadrat sa Uranom iz vašeg znaka. I takođe dosta napet dan je 27. novembar jer tada Mars gradi konjuciju sa Plutonom i još uvek je u kvadratu sa Uranom. Bez destruktivnih impulsa i pokušajte da sve što se desi, čak i nepovoljno da primite mirno. Tokom ovakvih napetih tranzita morate da uspostavite veću kontrolu nad sobom, nego inače. Biće pojačanih trubulencija na emotivnom, porodičnom i poslovnom planu. Tokom nekih dana nećete baš biti sasvim svoji. Nemojte nagomilavati nezadovoljsvo, bes i probleme, posebno sa partnerima jer neće biti dobro. Malo će vam pomoći Sunce koje je od 22. novembra u povoljnom aspketu sa vašim znakom ali morate se i vi malo potruditi. Ali lepa je stvar što pomračenje koje će se desiti 28. novembra pravi dobre aspekte sa vašim znakom, što znači da će ipak biti više pozitivnih nego negativnih stvari tokom sledeće godine, odnosno tokom narednih 6 meseci. Imaćete više samopozdanja i sve ćete osećati dosta jače i samim tim ćete napraviti dobre pomake i rezultate na poslovnom i finansijskom planu. Period koji je pred vama je veoma pozitivan i lakše ćete prevazilaziti prepreke na koje ćete nailaziti. Sve što ste započeli u poslednjih mesec dana, bilo na emotivnom i poslovnom planu će dobiti svoj pravi oblik najkasnije do 20. novembra. Tokom druge nedelje novembra stiže pomoć od nekih ljudi prvenstveno u vezi posla. Od 9. do 14. novembra će ljubav biti u prvom planu. I biće baš lepih ali i onih burnih dešavanja. Od 3. do 17. novembra usmerite takođe svoju energiju na postizanje zacrtanih ciljeva.


BIK

Nastavlja se i dalje period tolerancije. Tako da je i tokom ovog meseca fokus na tolerantnosti jer Saturn pravi opoziciju na vaš znak. Do 13. novembra ste pod jakim uticajem Punog Meseca (od 29. oktobra). U prve dve nedelje novembra posebno obratite pažnju na bliske odnose i na svoju porodicu. Biće dosta nerealizovanih planova, kašnjenja i bićete suočeni sa raznim testovima i izazovima. Strpljenje vam je ključ svega. Kada Mars bude gradio trigon sa vašim znakom tokom zadnje dve nedelje onda ćete imati više snage i entuzijazma za sve svoje poslovne i lične planove. Ovaj period može biti veoma uspešan i profitabilan na poslovnoj oblasti. Bićete baš spemni da radite, zaradite i tokom ove dve nedelje u mesecu biće više mogućnosti za zasposlenje, pogotovo za one koji dugo nemaju posao.
A venera je opoziciji od 21. novembra pa do kraja meseca sa vašim zankom tako da se usresredite na emotivni život i potrebna je jaka finansijska opreznost. S tim da će dosta neočekivanih stvari i da se desi na ovom planu, u pozitivnom smislu. Uložite sve svoje napore i trud će vam se isplatiti 24. novembra kada je Mars u sekstilu sa Saturnom. Venera će 26. novembra napraviti konjukciju sa Saturnom i verovatno ćete suočiti sa nekim ozbiljnijim porodičnim i emotivnim pitanjima. Razmislite da li vam odgovara odnos u kome ste, da li ste previše posvećeni ili pak niste, da li ste u tom odnosu samo zato što tako treba ili to želite. I preuzmite odgovornost po pitanju ličnih finansija. Mars gradi konjukciju sa Plutonom 27. novembra i ovaj jak uticaj će se osećati nekoliko dana. Pokrenite se, promenite svoj život, razmislite o nečem novom, jer ovo period transformacije. Ovo je vreme za sve pozitivne akcije koje će imati dugoročni uspeh. I na kraju Meseca Venera gradi lep sekstil sa Marsom (29. novembra), divan dan za ljubav koji obećava. Nova poznanstva, nove ljubavi itd.

BLIZANCI

Merukur je u opozicji sa vašim znakom sve do 14. novembra, tako da će biti malo zbrke, zabune, problema sa komunikacijom i misli će vas vući u jednu crtu nerealnosti ili konfuzije. Merkur kreće retrogradno 6. novembra tako da bi bilo najbolje da se ne držite tvrdoglavo nekih stvari i nemojte da donosite važne odluke u ovom periodu. Naravno obratite pažnju na dokumentaciju i pazite šta potpisujete. Misli će vam biti još vise raštrkane tako da ipak zastanete i dobro razmislite nekoliko puta. Takođe može biti problema u ljubavi, kriza, manjih svađa sve do sredine meseca. Mada će vam trigon Venere sa vašim znakom do negde 7. novembra ipak malo olakšati situaciju. Pod uticajem Venere i Urana biće uzbuđenja i pozitivnih preokreta. Ako želite da krenete u nešto novo to i uradite. A ako već duže vreme imate problem u bračnim odnosima, vrlo je moguće da ćete ovih dana više razmišljati o razdvajanju. Negde od 22. novembra pa do kraja meseca trebalo bi da sednete i stavite na papir sve što ste uradili ili niste od prethodnog rođendana. I onda da ono što niste i uradite do kraja godine. A sve ono što je loše da pokušate da ispravite ili jednostavno prekinete. Procenite koliko ste zadovoljni svojim životom. Tokom zadnje nedelje u mesecu možete se suočiti sa nekim osobama od autoriteta, čak može doći i do sukoba. I naravno problemi sa mušakarcima. Pozitivan aspekt Sunca i Saturna 26. novembra omogućiće pozitivne preokrete u poslovnoj oblasti. Unesite neke promene ili promenite način rada. A pomračenje koje će se desiti 28. novembra najviše govori o tome da ćete morati da se prilagodite drugima i realno sagledate svoje ciljeve tokom narednih 6 meseci. Odnosi će biti veoma izazovni, pa će kompromisi imati svoju cenu.

RAK

Biće dosta harmonično i skladno na ličnom, ljubavnom planu tokom prve dve nedelje u mesecu, jedino će možda biti malo turbulnecija od 4. do 8. novembra. Biće pritisaka od strane voljenih, a vi se pazite nekih nesvesnih ispada. Mogući problemi i sa roditeljima. Sredina novembra dosta napetija, što zbog Merkura koji ne sluša, što zbog Marsa koji pravi opoziciju na vaš znak do 16. novembra. I eto nervoze, intezivnijih promena raspoloženja, pa čak i nekotrolisanih reakcija. Nađite načina da ublažite stres i da se opustite. Pokušajte da negativne situacije pretvorite u pozitivne. Mada imate u dve srećne okolnosti. Prva je Venera koja gradi trigon sa vašim znakom od 21. do 30. novembra, a takođe i Saturn pravi dobar aspekt.
Period koji je dobar za ljubav, uspostavljanje više poverenja i sklada. Međutim neki će se malo više ljutiti, osećaće se frustrirano i nezadovoljno. To je samo pokazatelj da li je vaš odnos stabilan ili nije. Razmislite dobro. Sada je trenutak za praktična rešenja. Pozitvni pomaci od od 22. do 26. novembra koji su vezani za emotivne odnose.
Tokom retrogradnosti Merkura i vi treba da budete obazrivi. Važne planove ostavite za period posle 28. novembra. Pazite se u saobraćaju i ako možete nemojte ići u ovom periodu na duža putovanja.

LAV

Pred vama je mesec pun uspona i padova, ali definitivno izazovan. Uticaj punom meseca koji se desio 29. oktobra doneće vam nervozu, mrzovoljnost i pad energije. Možete se osećati neispunjeno i psihički lošije. Biće lepih ali i napetijih dana. Nerešeni problemi u partnerskim odnosima će isplivati na površinu.
Mada će vam pomoći lep trigon Merkura u odnosu na vaš znak sve do 14. novembra (bez obzira što je Merkur od 6. novembra u retrogradnom hodu) pa ćete sa lakoćom obavljati poslovne stvari. I bez konfuzije na bitnim planovima. Ozbiljnije razgovore ostavite za kraj meseca.
Venera gradi konjukciju sa Saturnom 26. novembra i može doneti teškoće sa finansijama i krizu po pitanju ljubavi i bračnih odnosa. Na nešto ćete se sigurno spotaći, ali ne smete te probleme staviti pod tepih, nego ih odmah rešavajte. I naravno pokušajte da zadržite pozitivan stav i ne padajte u depresivna stanja. Pomračenje 28. novembra ima pozitivan uticaj tokom narednih 6 meseci baš u odnosu na vaš emotivan i porodičan život. Tako da vam sledi period rešavanja dugoročnih problema i uspostavljanje skladnijih odnosa. Period od 5. do 14. novembra je izuzetno povoljan za zaradu, nalaženje novih poslovnih rešenja i uspostavljanje novih poslovnih i prijateljskih kontakata. Neke osobe će pokušati da vas izbace iz koloseka i poremete vam planove ali neće uspeti. A ljubavni život može procvetati od 13. do 22. novembra.


DEVICA

Mesec raznih uticaja i može se reći jedan od težih. Mesec započinjete pozitivnim uticajem punog meseca od 29. oktobra i tokom prve dve nedelje doneće podršku bliskih osoba, članova porodice kao i poslovnih saradnika. Neki odnosi će se uravnotežiti dok će se drugi iskoplikovati, zbog retrogradnosti Merkura. Najviše obratite pažnju na komunikaciju sa osobama iz inostranstva i prijateljima. Najviše uspeha imaćete u trgovini na veliko, u oblastima komunikacija, a mogli biste postići poslovnu stabilnost i značajan uspeh ako poslujete sa jednim ili više vaših prijatelja. Merkur pravi nepovoljan aspekt sa vašim znakom, pa biste mogli imati problema u završnoj fazi jednog poslovnog poduhvata, zbog vaših propusta u organizaciji rada. Moraćete zbog toga da pomerite rokove, što vam može naneti gubitke. Nailazićete na teškoće ako se bavite poslovima vezanim za trgovinu prehrambenim i poljoprivrednim proizvodima, kao i nekretninama, a moguće su i administrativne teškoće.
Tokom poslednje dve nedelje novembra lep aspekt Venere i Marsa, zajedno sa Saturnom će snažno povećati vašu atraktivnost i želju za ljubavlju i intimnošću. Od 23. do 28. novembra su dani koji su veoma pozitivni za vas na ličnom i poslovnom planu, doneće uspehe. Neki od vas već planiraju neke ljubavne zahvate, mada to će tek biti moguće u danima pomračenja (oko 28. novembra). Samo pomračenje jeste u kvdratu sa vašim znakom, što najavljuje itnezivnije promene na emotivnom planu. Moraćete tokom narednih 6 meseci da ulažete veći napor i da budete strpljiviji ako težite stabilnosti i harmoniji. Mnogi odnosi koji su loši dobiće negativnu konotaciju.


VAGA

Venera će se u vašem znaku zadržati samo do 6. novembra, mada to znači da ste optimistični zakoračili u ovaj mesec. Raspoloženje vam varira ali i pored toga se osećate sasvim dobro. Vibracije su početkom meseca dosta dobre, pa iskoristite te dane da neke stvari usmerite ka sebi. Takođe je Merkur u dobrom aspketu sa vašim znakom sve do 14. novembra, tako da će odnosi sa drugim ljudima biti skladni, a neki od njih i jako korisni. I na korak od vas je ljubav samo je prihvatite. Ovaj period do sredine meseca je odličan za sve vrste finansijskih transakcija, intucija će vam pomoći da prepoznate dobre načine za zaradu, a ako pripadate onima koji traže posao, iskoristite ovo vreme. Iako je Merkur retrogradan, ne biste trebali do 15. novembra da imate neke veće probleme sa ljudima u komunikaciji, mada ćete po tom pitanju biti dosta oštriji. Kao da će se na čas vaša blagost i spremnost na kompromise izgubiti. Bićete zadovoljni poslovima. Naravno dolaziće povremeno do kraja meseca do nekih odlaganja ili kašnjenja.
Mars je u kvadratu od 16. do 30. novembra sa vašim znakom. Sa druge strane Mars gradi konjukciju sa Plutonom i uporedo kvadrat sa Uranom. Da prevedem, očekuju vas baš napeti i stresni dani. Nikako nemojte ulaziti ni u kakve rizične poslove ili situacije, naoružajte se strpljenjem jer će tenzija biti velika. Imaćete utisak da vam je svega preko glave. Znam, teško je kad dođu takvi dani. Posebno kritični dani su 23. i 27. novembar. Obećanja zaboravite, svoja i tuđa, tj. budite oprezni sa njima. Pomračenje 28. novembra će na vas imati pozitivan uticaj u narednih 6 meseci. Ako budete svoju energiju kao i želje usmerili ka realno ostvarivim stvarima doći će do napredka i to u svim oblastima života.


ŠKOPRIJA

Sa samim početkom novembra, pod uticajem punog meseca od 29. oktobra vaš fokus jeste na karijeri i u oblasti porodice. Posebno na planu svih vrsta odnosa bićete osetljiviji ali i uporniji. Šta je bitno tokom celog meseca? Biće istaknute one životne oblasti koje su usko povezane sa vezama, bilo emotivnim ili poslovnim. U onim odnosima gde su mišljenja različita, u sukobu, gde su vaše potrebe veće ili ste nezadovoljni istim biće većih kriza. I ako vam postane sve tako očigledno o jasno, to je dobar znak da se aktivirate na tim planovima i krenete u rešavanje. A tokom zadnje dve nedelje u mesecu biće dosta opuštenije i sve će dobiti jednu lakšu crtu. Biće zabavljanja, novih ljubavi i starih ponovo, ali i zanimljivih iskušenja.
Mars je od 16. do 30. novembra u sekstilu sa vašim znakom i dobićete podsticaj, elan, energiju, inicijativu da krenete u trku sa poslom i novcem. Povoljan period. Tada ćete biti samouvereni, jako ali i pojačano seksipilni. U drugoj polovini meseca neki od vas će spojiti posao sa strastima ali i sa pravom ljubavlju. Venera će vam doneti lepe prilike ali tu je i Saturn koji ukazuje na to da treba da bude posvećeni u celosti i da ozbiljno shvatite odnose. Neki od pripadnika ovog znaka će baš u ovom periodu, ali i u prvoj polovini decembra ostvariti perspektivan emotivni odnos. Eto prilike da pronađete srodnu dušu.
Mesec novih početaka, novih planova povoljan da dobro razmislite šta ćete raditi u narednih godinu dana jer ulazite u novi solarni ciklus. Ukoliko vam rođendan pada 13. novembra ili nekoliko dana pre ili posle toga datuma, onda ćete biti srećni po mnogim pitanjima. Ova solarna eklipsa ima pozitivan efekat i doneće godinu punu promena koje će vam se svideti. Nova životna faza u simbolici svih oblika partnerstava i poslova odlična je za nove poslovne projekte.
I Merkur je na vašoj strani, odnosno u vašem znaku od 13. do 23. novembra. Slobodno pokrenite u sebi nove ideje, pravite planove za sledeći mesec ili naredni period. Intucija veoma jaka. Prošle ali jake ljubavi će opet dobiti svoje meseto u vašem životu, mada će ovaj period doneti i dosta karmičkih odnosa. Samo je bitan pogled i ništa više. A sve ostalo vam je poznato.


STRELAC

Prva nedelja u mesecu dosta harmonična jer je Venera u lepom aspektu sa vašim znakom. Pokrenite nove odnose, dajte priliku nekom ko na vas duže čeka. Ako niste sigurni da li ste zaljubljeni ili niste, sada možete i to lako shvatiti. Sve u svemu kod vas će biti prisuitna pojačana poteba za bliskošću i emocijama. Postaćete jači, samouvereniji i akrativniji u periodu od 5. do 18. novembra. Biće prijatnih iznađenja i preokreta na ljubavnom planu, ali biće i većih novčanih dobitaka. Sve do 14. novembra dobro ćete funcionisati i na društvenom planu. Uspostavićete nove ali i obnoviti stare kontakte. Neočekivan obrt po pitanju prošlih ljubavi, mada će se neke osobe pojaviti u skroz novom ruhu. A to će vam baš prijati. U prvoj polovini meseca bićete usklađeni sa partnerom u nekim stavovima i mišljenjima, pa će vam biti lakše da donosite zajedničke odluke. S druge strane, ako ste u braku, moguće su nesuglasice i sukobi zbog neslaganja oko nekih zajedničkih ciljeva oko kojih ste prethodno bili saglasni.
Odluke koje ćete donositi će biti ispravne i nema opasnosti od pogrešaka.
U prvoj polovini meseca ćete više pažnje obraćati svom zdravlju u celini i nastojaćete da se pridržavate nekih pravila o zdravom načinu života. I pored toga, biće vam osetljivi bubrezi, a i zdravlje u celini će vam biti osetljivo i promenljivo. Neophodna vam je svakodnevna psihofizička relaksacija i više odmora. Pomračenje krajem meseca će imati pozitivan ali i negativan uticaj (sve u zavisnosti od ličnih planetarnih pozicija). Fokus je na odnosima, pogotovo onim u kojima karma dominira. Mada će vam skladan aspekt Urana tu dosta pomoći kako biste pronašli najbolji put ili najbolje rešenje tokom narednih 6 meseci.


JARAC

Pomalo napet sam početak Meseca jer Venera pravi kvadrat sa vašim znakom. Tako da će sve do 6, mada i do 10.-og u mesecu odnosi biti pod većom tenzijom. Ali kad bolje pogledam imam utisak da ćete više vi biti incijatori nastalih problema, nego ona druga strana. Biće emotvnih krahova i udaraca, ali smatram da ćete sve to dobro podneti. Budite samo malo otvoreniji, osećajniji i sa malo više razumevanja za druge. Suočite se sa onim što želite. U drugoj polovini meseca (od 22.11.) Mars korača kroz vaš znak. Usmerite svu energiju naravno na posao. Bićete aktivniji, sigurniji u sebe i svoje znanje i rad. Ovaj period će biti veoma efiksan i profitabilan. A pri tome ovaj aspekt uz sekstil sa Venerom će doneti više okrenutosti intimnom životu. Znači biće povoljno i na ljubavnom i finansijskom planu. Ako ste slobodni, a i ako niste velike su šanse da se zaljubite.
U prvoj polovini meseca vaša vitalnost će biti u usponu, a počećete i da pridajete više pažnje vašem fizičkom izgledu, pa biste mogli otići kod kozmetičara ili na program fizičkih vežbi u fitnes-salonu. Budite pažljivi po pitanju vaše ishrane, jer ćete biti podložni probavnim tegobama, što može biti praćeno dizneterijom.


VODOLIJA

Mogućnost da po prvi put ostvarite kontakte sa osobama od važnosti. Pomoć njihova je evidentna, a napredovanje ovog sazvežđa imperativ. Promene na radnom mestu ili okruženje očekujete u drugoj dekadi meseca. Retrogradni Merkur koji ponovo kreće unazad od 6. novembra tražiće da se nešto završi što nije ranije. Poslovno putovanje otvara vrata osobama koje se bave privatnim biznisom, a oprez kad je novac u pitanju jer preterano trošenje i nepažnja može doneti teškoće u poslovnoj oblasti. Ako želite da imate kontakt sa inostranstvom onda gledajte da to bude na početku ili bar prvih deset dana meseca. Svaka promena za vas je veliko duhovno uspeće, dobro došla u vaš život jer ste veoma nadareni za pokretanje novih ideja, pa će i odlazak u inostranstvo poslovne prirode biti ne samo novo iskustvo već nova ideja i strategija za dalje sutra.
Vreme je da preuredite emotivnu oblast, jer koliko vidim ona zahteva baš dobro čišćenje. Sve do 15. novembra ste na dobro putu ukoliko želite da krenete u nešto novo, da ispravite neke nesuglasice ili raščistite sa onim što vam ne prija. Ukoliko emotivne probleme ostavite za rešavanje tokom druge polovine meseca, naićićete na još veći zid.
U prvoj polovini meseca bićete podložni pojačanoj nervnoj napetosti, pa vam se preporučuje svakodnevna psihofizička relaksacija kako biste to ublažili. Biće vam osetljivi burezi, jetra i žuč, kao i želudac. Moglo bi doći do bolova u želucu, pa je potrebno da uzimate lako svarljivu i dijetalnu hranu. U drugoj polovini meseca moguće su alergijske reakcije i kožne bolesti, ali će se do kraja meseca vaše zdravlje poboljšati i stabilizovati, jer ćete više voditi računa o sebi.

RIBE

I na kraju evo i zbunjenih Ribica. Mada to vama i ne smeta, koliko ljudima oko vas. Sa samim početkom meseca malo ste više konfuzni i neraspoloženi, mada to vama i nije neka novost. Primećujete sigurno veliki pad koncentracije i energije. Konfuzija će trajati sve do 18. novembra. Merkur je do 14. novembra u lošem aspektu sa vašim znakom što će dovesti do povremenih nesporazuma u bližem okruženju. Svi će se truditi oko vas, ali problem je što ni vi tačno ne znate u čemu je problem. Čak i oni u skladnim emotivnim odnosima će imati utisak nezadovoljstva i osećaja praznine.
Mada prva polovina meseca vam može lako doneti i neke nove kontakte, pa će vam makar prijateljska promena prijati.
Tokom druge polovine meseca bićete odlučniji i bolje ćete rezonavati stvari. Mnogi pripadnici ovog znaka će se suprostaviti osobama koje su ih izneverile. Merkur je retrogradan od 6. novembra, mada će većini Riba on i doneti pozitvne promene. Jer sama retrogradnost i ima simboliku Riba.
Od 16. do 21. pa od 23. do 26. novembra planetice su na vašoj strani. Dobro iskombinujte poslovne ciljeve sa ličnim i bićete na dobitku. Ti dani su povoljni da pobošljate ljubavne odnose, da zakoračite u nešto novo i mistično kao i da rešite po neku svađicu ili da obnovite vezu koja je u prekidu. Druga polovina meseca će doneti veće pobošljanje i na materijalnom planu.
Pomračenje koje se dešava 28. novembra neće doneti baš hramoničan uticaj. Tokom narednih 6 meseci na prvom mestu treba da shvatite sebe, što će biti jako teško i da se suočite sa porodičnim i emotivnim problemima. Biće napetih i stresnijih perioda. Ali uporedo mnoge stvari koje će se izdešavati će vas naterati da preuzmete kontrolu nad poslom i materijom. Mnoge planove ćete ostvariti i mnogo dobiti ali na jedan teži način.

Astrolog Ivona Beara

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.