среда, 14. новембар 2012.

Feng - sui :Crvena za sreću, crna za novac


FENG ŠUI

Boje koje vam, po tradicionalnom kineskom učenju, pomažu da postignete ravnotežu u domu

Crvena za sreću, crna za novac

Boje utiču na ljudsku psihu, osećanja i organizam. Upotrebom jedne feng šui boje ili kombinacijom dve ili više, ojačaćete elemente ove drevne kineske filozofije. Feng šui boje su podeljene u dve grupe: hladnu (jin) i toplu (jang). Naime, sve stvari u prirodi poseduju ove dve komponente, a njihovom ravnotežom se postiže sreća. Osnovni princip upotrebe feng šui boja je da postignete ravnotežu, a ne uspeh. Uz pomoć prikazane šeme, osmislite kako ćete obojiti vašu svakodnevnicu, to jest dom, kancelariju, baštu.

Plava (jin) - Topla i meka, ova boja oslikava ljubav koja leči i opušta. Plava usađuje osećaj mira i poverenja. To je boja mora i neba, pa predstavlja avanturu i istraživanje. Mornarsko plava je nijansa intelekta i mudrosti.

Crna (jin) - Simbolizuje novac, odlična je za karijeriste, posebno ako je u kombinaciji sa metalom. Boja emotivne zaštite i moći.
Purpurna (jin) - Purpurna je kao i plava duhovni kraj spektra boja. Odlična je za psihičku i telesnu uravnoteženost. Kraljevska
boja.

Bela (jang) - Bela boja je najbolja u kombinaciji sa zlatnom ili srebrnom. Boja čistoće, istinoljublja.

Žuta (jang) - Smatra se da je korisna isto koliko i crvena. Predstavlja toplinu. Može vas učiniti veselim. Međutim, dugo izlaganje intenzivno žutoj boji može prouzrokovati anksioznost. Žuta je boja komunikacije i zdravlja, razdraganosti i prijateljstva.

Naradžasta (jang) - Pojačava koncentraciju, pa je preporučljiva u trenucima kada vam kreativnost presuši. Daje vam osećaj svrsishodnosti. Narandžasta je boja organizacije.

Bež (jang) - Boja zemlje, pomaže u introspekciji.

Braon (jang) - Boja industrije i napornog rada.

Crvena (jang) - Ovo je simbol sreće, a osobe koje je nose, privlače priznanje i poštovanje drugih, posebno zimi. Boja poverenja, ukoliko vam je ono potrebno. Ukazuje na sreću, novac, radost, zaštitu i jačinu.

Zelena (jin) - Zelena osvežava. Unosi ravnotežu s obzirom na to da je najrasprotranjenija u prirodi. Boja harmonije, dobrog zdravlja, duhovnosti i osećajnosti. Dobra je za rast i napredovanje, uliva mir i spokoj.

Pink (jin) - Boja ljubavi.

Lavanda (jang) - Ovo je boja seksualne neodlučnosti. Sugeriše mogućnost da osobom koja je njome okružena, manipulišu.

Zlatna (jang) - Božja boja.

Srebrna (jin)- Boja istinoljublja i romantike.

Siva (jin) - Sivo nije ni crno ni belo, to je boja smrti i bola.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.