недеља, 4. новембар 2012.

“DUHOVNI BROJ 4“



Četiri je duhovni broj ljudi rođenih 4, 13, 22. ili 31. dana u bilo kojem mjesecu u godini.
Ljudima duhovnog broja 4 vlada Rahu koji se stalno mijenja – nikad nepomičan, uvijek retrogradan, nikad direktan.

Utjecaj Rahua unosi nagle promjene u živote četvorki; one se neprestano suočavaju s usponima i padovima. Posljedica prolaženja tako naglih promjena stvara sumnjičavu prirodu i četvorke ne mogu lako vjerovati. Zbog svoje nesigurnosti moraju tražiti savjete i postupati prema njima cijelog života. Ovo se događa i zato što Rahu oslabljuje sposobnost razlučivanja između ispravnog i pogrešnog i sposobnosti donošenja ispravnih prosudbi, što bi mu dalo odlučnu narav.
Sumnjičava narav čini četvorke upornima i tvrdoglavima. Kako im Rahu daje odvažnost, hrabrost i strpljenje, one mogu podnositi bol i patnju bez nezadovoljstva. Četvorke lako prihvaćaju nagle promjene, uspone i padove te patnje i ne uznemiravaju se zbog toga. Hrabro se suočavaju sa svojim protivnicima.

**
Božanstvo
Četvorkama se propisuje obožavanje i meditacija u slavu Gospodina Ganesha. Ganesh uklanja zapreke i poznat je još kao Ganapati. On je sin Gospodina Shive i Božice Parvati devi. Sjedi na zlatnom tronu i ima četiri ruke i glavu slona.
Ganesha je poznat i po tome što je zapisivao Mahabharatu dok je veliki mudrac i mistik Vyasadeva recitirao stihove. Mahabharata je golemi bezvremenski ep i najveće književno djelo ikada napisano, sastoji se od 110.000 šloka odnosno dvostiha po trideset dva sloga, te je tako sedam puta veća od Ilijade i Odiseje zajedno, a tri puta od Biblije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.