среда, 14. новембар 2012.

BODŽI KAMENJE


Boji (bodži) kamenje

Boji kamenovi su korisni za opšte isceljivanje i ćelijsku regeneraciju. Promovišu osećanje povezanosti sa ljudima i jedinstvo svega. Donose spiritualno razumevanje jedinstva. Nadilaze fizičku i spiritualnu aroganciju i eliminiše diskriminaciju ljudi. Odbijaju zlo i lažno prijateljstvo. 
Boji kamenovi imaju metalno sivo crnu, pešćano zemljanu, svetlo do tamno braon boju. Neprozirni su, imaju sjaj katrana. Boji kamen je zaštićen i registrovan kamen koji se nalazi u SAD (Juta, Arizona). 
Ovi su kamenovi kompozitni materijali sastavljeni od više metala. Boji kamenovi su poznati i pod imenom Moqui kamenovi što na indijanskom jeziku znači verni pratilac. Boji kamenovi dolaze kao muška i ženska forma u mnoštvu veličina, od veličine novčića do veličine srebrnog dolara. Muški kamenovi se karakterišu primarno nejednakim oblikom i grubljim reljefom na njihovoj površini. 
Ženski kamenovi su glatki i okruglasti. Boji kamenovi dobijaju na punoj snazi tek kada se koriste u paru. Boji kamenovi mogu da prenesu energiju iz eteričkog u fizičko telo. Oni će pri tome, pročistiti, dopuniti i ispuniti sa pozitivnom energijom sve praznine ili naprsline u auri i u auričkom polju. Boji kamenovi se koriste od krunske do korene čakre upotrebom pokretnog energetskog polja. Da bi se to postiglo odaberite jedan od kamenova, muški ili ženski, i smestite ga iznad glave, ali da ne dodiruje krunsku čakru i onda smestite drugi kamen ispod ali da ne dodiruje korensku čakru. Držeči ih na tom mestu oko pet minuta desiće se proces poravnavanja svih čakri. Energija kamena će sama od sebe stvoriti ovo kretanje između korenske i krunske čakre. 
Sledeća mogućnost je da se drži muški kamen u levoj ruci a ženski u desnoj ruci oko pet minuta da bi se izbalansirala leva i desna hemisfera mozga. To omogućava lakši pristup vašim umetničkim sposobnostima i balansira mušku i žensku energiju. 
Ako jedan od kamenova smestite pored desne slepoočnice a drugi pored leve, vodeći računa da ne dodiruju telo doneće vam više jasnoće i uvećati procenat moždanog funkcionisanja. Ovo takođe može da omogući da se izvuče višak aluminijuma koji je uskladišten u memorijskoj banci mozga i da bude predat normalnim telesnim sistemima eleminacije.
Muški boji kamen je pozitivnog naboja i drži se u ruci slabije strane tela. Ženski boji kamen negativnog naboja drži se u drugoj ruci. Dolazi do topline, oseća se kako energija prodije do svih ćelija i nerava u telu. Energetski protok postaje savršen, kao i psihičko i spiritualno jedinstvo tela i duha. Rastvara blokade, snabdeva telo svetlošću i radošću. Ove vežbe se mogu raditi samo jednom dnevno vodeći računa da se ne prekorači vreme od pet minuta. 
Nadalje, boji kamen je živo biće i uz laku koncentraciju na njega, naša energija i krvotok prelaze na vibraciju lekovitog boji kamena. Postaje nam sve kristalno jasno, logično i harmonično. 
Muški deo kamena se polaže na obolelo mesto a ženski na suprotni stranu tela. Čuvajte ih uz ostale kristale jer ne vole biti sami, niti zatvoreni po kutijama. Vole jutarnje i večernje Sunce, svež vazduh, pun Mesec. Vodite ih u šetnju. 
U boji kamenu milovanjem se aktiviraju centri – prijatelji. Ako ga milujemo osetićemo srce boji kamena koje će stvoriti oko našeg tela i naše aure lekovito energetsko polje. Boji kamen pročišćava telo i dušu i uspostavlja ravnotežu. Ako se nose uvek sa sobom, regenerisaće ćelije kože, podmladiti organe i tkiva, učiniće vas zreliji, uvečaće vam znanje, doseći ćete optimalni energetski protok u telu. 
Boji kamenje treba uvek nositi sa sobom. Oni štiti od vatre, poplave i udare groma. Boji kamenje svom nosiocu daruje sreću, životnu energiju i plodnost. 
Smatra se da boji kamen ima veliku snagu i jaku energetsku vibraciju kao meteoriti, tektiti, moldaviti, koji predstavljaju kamenje vanzemaljskog porekla. Boji kamenje dolazi iz srce naše planete Zemlje i odlično se slažu sa vanzemaljskim kamenjem. Oni nam prenose energiju Majke naše planete Zemlje. Pored energije prenose informacije, a ujedno su i katalizator, zato su oni u stanju da izmire i ujedine suprotnosti. 
Boji pojačava lekovito dejstvo drugih kristala i u suštini se slaže sa svim kristalima i draguljima. Ne voli dodir čistog gvožđa jer ono može da mu poremeti njegovu specifičnu vibraciju. 
Oživljavaju se milovanjem i neposrednim nošenjem na telu. Od vaše ljubavi, telesne toplote, nežnosti, svetlosti, zavisi snaga boji kamena. Najbolje ga je čistiti četkicom za zube. Ne treba ih prazniti ni puniti.
http://www.astrozmaj.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.