среда, 7. новембар 2012.

Bitno je da u njegovim očima i mislima prepoznaš sebe

( karmički ljubavni odnosi )
Da li je nam je predoređena jedna ljubav ili više njih? Svi tragaju za tompravom ljubavlju i tako unedeogled. Neko je nađe iz prvog puta, neko traga za njom dugo, neko je imao pa je izgubio. Nije stvar u tome da nađemo pravu ljubav već da ljubav načinimo pravom. Ljubav i strast su toliko isprepletene i često zamjenjuju uloge da ih je baš teško razlikovati. I tako uporno se trudimo da ih razlikujemo a stvar je samo u osećaju. Samo ih trebamo osetiti, srcem slušati i očima gledati.
Postoje stvari koje želimo a koje se i dese.  A postoje i stvari koje ne želimo da se dese i to takođe moramo prihvatiti. Dese nam se osobe bez kojih ne možemo živeti, osobe koje volimo a koje ne mogu biti u potpunosti naše, osobe koje nas vole ali ih moramo pustiti. Dalje, ponekad naiđemo na osobe koje osetimo i bez dodira, bez poljubca a nikad ne budemo sa njima. Ili čekamo, čekamo pa i dočekamo.  I sve je to ljubav ali na različite načine, tj u različitim oblicima.

Nekad se odupiramo tim ljubavnim vibracijama i šta nam se onda dogodi ? Pa ništa, sve nestane, izgubimo šansu, priliku …tu osobu. A zašto to radimo ? Na to nemamo nikakav odgovor, osim ispraznih misli o tome kako ne želimo da patimo, plašimo se od razočarenja, od gubitka  i ostavljanja. A nismo ni probali. Istina je da se plašimo da probamo.
Hajde da vidimo kako to izgleda zapisano u zvezdama. Kada radimo sinastriju ( uporedni horoskop ) uvek se spotaknemo na lepe i one manje lepe aspekte. Svaka ljubav je data u određenom obliku i u svakoj ljubavnoj vezi imamo zadatke koje moramo da rešimo i sa kojima moramo da se suočimo. Nekad prevladaju povoljni aspketi a nekad oni teži. To sve naravno zavisi od osoba koje su u ljubavnom odnosu. Ako one krenu putem trnja, nema tu pomoći  jer same su odabrale tj put.
Karmički ljubavni odnosi, nekako se često upletemo u njih a nikako da raspletemo. I onda se pitamo zašto? To su najači emotivni odnosi, najveće ljubavi koje su veoma duboke bez obzira u kom obliku se dese. Većinom su to tajni odnosi, paraleleni, platonski koji nas prožimaju godinama i odnosi koji se prekidaju i nastavljaju. Ljubavi  u kojima se dve osobe opiru jedna drugoj mesecima i  godinama ( zbog mnogo toga ) a u stvari osećaju jaku bliskost i želju da budu zajedno. Kao da se u isto vreme izbegavaju i žele. Neke osobe prosto nemaju snage da izađu iz svojih emotvnih ograničavanja,  tradcionlanih navika , odnosa koji im ne prijaju kako bi doživelu istinsku ljubav. I onda kad se sve to skupi dobijamo u isto vreme ljubav i tugu. Istina je da se većina karmičkih ljubavi završi neslavno, razočarenjem i tugom. Ali zauvek ostane u srcu obe osobe. Ipak smo mi daleko od svega, od nazrelijeg stanja, od istinskog i pravilnog rasuđivanja. Mali smo još uvek i nismo dostigli taj nivo duhovnosti, moralnosti i tek smo na početku puta kao Božanskoj ljubavi.
Okrenete se i vidite da svi žude za istinskom ljubavlju, traže pravog ili pravu a onda još malo bacite pogled u stranu i začudite se na koji način traže? Mržnjom, sukobima, istereivanjem pravde, svako hoće da promeni onog drugog, zabranama, agresijom, ljubomorom, skandalima, lažima. Sve u svemu to nije pravi način. I gde je tu ljubav ? Ljubav je poverenje, prijateljstvo, momneti u kojima razgovarate očima, kada jako osećate jedno drugog i kada znate kako da zrelim razgovorm rešite sve probleme na koje naiđete. Kada osetite ljubav u samom jednom dodiru i poljubcu.
Jako je bitno ne kom smo nivou svesnosti, jer ako samo negde jako nisko onda nećemo uspeti da nađemo i sačuvamo ljubav niti ispunimo karmičke zadatke.
I tako krenemo, zastanemo, uhvatimo nečiji pogled i desi se klik. Jednostvano prepoznamo u toj drugoj osobi sebe. Oči jesu i ostaće ogledalo naše duše. I krenemo da se gubimo u toj silini osećanja i sećanja da smo nekad davno doživeli isti trenutak. Verovatno jesmo, jer karmičke ljubavi i jesu priče iz nekih prošlih inkarnacija. Tada nam čak i ne trebaju reči. Dešava se veoma često da vam druga osoba sa kojom ste u takvoj vrsti odnosa dugo ne kaže da Vas Voli. Ali to se jednostvano zna i oseti se svaki put kad prislonite svoje usne na njegove. Primetila sam da većinom u tim kramičkim ljubavnim iskustvima postoji problem kod pokazivanja osećanja rečima..Tu kao da je neki nevidljivi zid koji nikako da se preskoči. Ali pored toga nesveno osećaju da su niti među njima jake i neraskidive. Takođe znaju da će se uvek vraćati jednom drugome i pored svih ostalih životnih prepreka. Ovakvi odnosi u jednom trenutku utihnu, izgube se  dok u drugom ojačaju. I sve tako ide kao na klackalici ali znajte da će se teško prekinuti. Neke osobe se spajaju i razdvajaju kroz mnoge živote.
Postoji više vrsta karmiških odnosa, neki oblici karmičkih zadatka su teži, neki malo manje ali nijedan nije lak. Pitanje je da li će dve osobe da ostvare svoju ljubav i prevaziđu i pobede karmičke izazove? Da to je dobro pitanje. To se lepo vidi kroz njihove uporedne aspekte planeta ali najvažnije od svega jeste, moram da ponovim je to na kom si njih dvoje nivou svesnosti.
Konjukcije su najači pokazatelji karmičkih odnosa. Ako je konjukcija egzaktna ili je u pitanju mali orbis tu je veoma jaka karmička vezanost. Tako je naravno i sa svim ostalim aspketima. Ovde ću opisati samo neke od njih. Spoj planeta i  čvorova priča o tim davnim, prošlim odnosima a i onima koje se nastavljaju u ovoj inkarnaciji. Južni čvor je nešto kroz šta smo već prošli a Severni Čvor su iskustva, zadaci koji nas čekaju da ih doživimo.
Mesec jedne osobe  u konjukciji sa Južnim čvorom druge:
Ona: Uh..ko da sam ga već negde srela…
On: Siguran sam da sam je negde video, kako sam mogao da zaboravim gde je to bilo..
Ovde su u prošlom životu emocije bile veoma jake, sama konjukcija ukazuje na prodičan ali i bračni odnos. Nosi sa sobom ljubav koja je se raspršila i koja nije bila ispunjena. Kad kažem ispunjena mislim na povrede duše i osećanja osobe čiji je Mesec. Ali negde kod osobe čiji je Južni Mesečev čvor postoji potreba da to ispravi. Ali pitanje je da li će uspeti ovog puta. Jer ova kombinacija najčešće donosi jake emocije ali opet krenu putem razočarenja. Naravno to sve zavisi od aspeketa sa drugim  planetama i položaju dispozitora.
Položaj ukazuje na odnos deteta i majke, kao i onaj osećaj kad mislite da partner u vama traži majčinsku figuru.
Mesec jedne osobe  u konjukciji sa Severnim čvorom druge:
Evo je ljubav koja nam polako prilazi a koju ćemo osetiti veoma jako. Negde smo stali i sad nastavljamo put ali u pozitivnijem smislu. Samo ne smemo ponavljati greške. A to je jako teško jer se ničega ne sećamo. I ovo je priča o jakoj ljubavi i može se ostvariti u potpunosti ako su osobe na visokom nivou svesti. Samo malo je potrebno. Ova kombinacija ukazuje na hramoničan, ispunjen odnos ukoliko su ostali planetrani aspketi povoljni. Simbolizuje potomstvo. Zbog ljubavi živimo zar ne ?
Sunce jedne osobe  u konjukciji sa Južnim i Severnim čvorom druge:
Ova kombinacija predstavlja veoma jaku karmičku vezu. Osoba čije je Sunce je drugoj osobi u nekoj od prošlih inkarnacija bila veoma važna. Taj osećaj je prati i sada. Vidimo Očinsku figuru, porodičnu povezanost. Ukazuje na osobu koja je bila podsticaj drugoj u mnogim životnim iskustvima. Ako su ostali aspekti osobe će zajedno doći do ispunjenja, uzajamnog pomaganja i iskrenog prijateljstva. Ako su nepovoljni aspketi odnos će biti težak, jako napet i neispunjavajući. Osoba čiji su čvorovi može biti u senci osobe čije je Sunce.
Merkur jedne osobe  u konjukciji sa Južnim i Severnim čvorom druge:
U ovoj kombinaciji doživećemo najlepšu ili najtužniju igru. Reči imaju veoma jak uticaj na sve ljude. Pronaći ćemo nekdašnje dete, prijatelja, ljubavnika. Zavisi naravno u kakvom obliku nam je dat odnos. Doživećemo iskrenu povezanost i prijateljstvo a u negativnom kontakstu povrede rečima, laži i obmane ako još uplaten i Neptun. Ako je duispozitor dobro postavljen eto savršene komunikacije koja jeste osnov za dalji odnos, a ako nije eto površnih reči, koje nemaju dubinu u sebi, oštrih reči, povređenosti.
Venera jedne osobe  u konjukciji sa Južnim  i Severnim čvorom druge:
Ako nije bila ljubav, nije bilo ništa. Da čim ugledamo Veneru u dodiru sa čvorovcima možemo sa sigurnošću reći da je ovo bila baš ljubav. Simbolizuje jake emotvine i bračne odnose. Veoma jak pokazatelj braka jeste Venera u konjukciji sa Sverenim čvorom druge osobe. To se veoma često viđa u uporednim horoskopima. Bilo kako bilo njih dvoje se vole a da li će uspeti da tu ljubav zadrže kazaće dispozitor i ostali planetarni asoketi. Često se takođe dogaša da osoba čiji je Južni mesečev čvor doživi jako ali i bolno emotvino iskustvo. Sa severnim čvor jeste takva priča ako su negativni aspketi ali možda malo blaža.
Mars jedne osobe  u konjukciji sa Južnim  i Severnim čvorom druge:
Ah tu smo kod Marsa. Onaj osećaj kada poželite da tog trena zarijete ruke u njegovu kosu i vodite ljubav. Jedna od simbolika. U ovoj kombinaciji su naglkašene strasti koje mogu da traju i da nikad ne nestanu. U povoljnim aspketima strasti jačaju ljubav, doprinose dobroj polovnoj saradnji i obostranom uspehu, inicijativi,. U lošim aspketima i u odnosu na položaj dispozitora vidimo agresivan nastup, emotivne pa i fizičke povrede. Možda se nekad desilo i ubistvo ali bolje da ne znamo. U baš lošim aspketima osoba čiji su čvorovi treba da se čuva, jer mu možda preti opstanost od osobe čiji je Mars. A može doneti odnos koja polako odlazi u rivalstvo i neprijateljstvo.
Jupiter jedne osobe  u konjukciji sa Južnim  i Severnim čvorom druge:
Pa ovde je sve nekako suštinski dobro. U povoljnim aspketima eto sreće sa osobom čiji je Jupiter. Doneće sklad  uživanje, povoljnosti u materijlanoj sferi u života. U negativnim aspketima eto problema finansijske prirode, može vas odvući putem nekih poroka ili doneti gubitak novca ako je upleten Uran ili Neptun. Inače dosta povoljna pozicija.
Saturn jedne osobe  u konjukciji sa Južnim  i Severnim čvorom druge:
Iskreno bolje da ne ulazite u ovakve vrste odnosa ali kada je Saturn u pitanju to se baš i ne može izbeći.  Jer je Saturn takođe jedan od najačih pokazatelja karme. Nisam naišla ni na jednu priču koja je uspela bez trpljenja, žrtvovanja i patnje. Ali nadam se da hoću…nikad ne reci nikad. Ovde baš vidimo jaku karmičku povezanost ali sve negde ode u baš negativnu i tešku priču..kao da zna samo taj put i pored ogromene želje da nešto ispravimo, učinimo dobrim.  U ovoj kombinaciji vidimo ograničavanje na različite načine, ugrožavanje, sputavanje kao i osvetu kada su negativni aspketi. Ako su aspketi dobri opet imamo težak zadatak kao i jako veliki karmički dug.

Izvor  http://astrologivonabeara.wordpress.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.