понедељак, 22. октобар 2012.

Rodja Raičević



                                                          Uploaded by



 

rodja raicevic Rodja Raičević Biografija

Rodoljub(Rođa) Raičević je rođen 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori. Kao mlad nastupao je po raznim kafićima i restoranima u Budvi. Zatim je prešao u Beograd, gde je upisao Muzičku akademiju i stigao do završne godine, tako da je ostao večiti apsolvent. Pevao je i svirao u  elitnim beogradskim restoranima. 1993. godine objavljuje prvi album za PGP RTS pod kompozitorskom palicom Dragana Brajevića Braje, sa koje se izdvaja pesma “Tako je suđeno”.
U međuvremenu osvaja nagrade na brojnim festivalima i snima duetske pesme sa Vladom Georgijevim i Mirom Škorić. Pored pevanja bavio se i komponovanjem i tvorac je mnogih hitova Ane Bekute, Indire Radić, Cakane, kao i pesme “Tebi moja mazo” koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M.
Zanimljivo je takođe da se pored pevanja bavio i slikanjem i da je 2001. godine planirao da održi likovnu izložbu. Za decembar je zakazao i solistički koncert kao i izložbu slika, ali je nažalost u nedelju 7.oktobra pronađen mrtav u svom stanu, kako je objavljeno od prekomerne doze droge.  Živeo je povučeno i nije se ženio. Proslavio se pesmama: “A ja imam tebe”, “Splavarska”, “Ravnica”, “Da Bog da ničija bila”, “Čuvaj se”, “Ne bih ja” i mnoge druge. 2001. godine je objavio svoj poslednji album za “City records” sa koje se izdvojio sigurno njegov najveći hit “Da Bog da tebe ko mene”.

 Izvor http://poznati.info/rodja-raicevic-biografija/

1 коментар:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.