петак, 28. септембар 2012.

Zaštita kose od sunca

Zaštita kose od sunca
Kosu ne morate skrivati pod šeširom da biste je zaštitili od sunca
© iStockphoto
Provjerite svoju kozmetiku i pogledajte koliko imate proizvoda za zaštitu od sunca u obliku losiona, krema i sprejeva! A imate li zaštitu od sunca za svoju kosu? Jeste li pronašli što da biste zaštitili kosu od pretjerane izloženosti suncu? Pročitajte kako kosa može ostati zdrava i blistava dok uživate u sunčanim danima

  • Ljeto privlači bezbrižnim, sunčanim danima i zabavnim aktivnostima na zraku. Nema više zimske depresije jer svjetlo i toplina sunca njeguju naše duše i sva naša osjetila. No to sunce koje u nas unosi živost, pravi je stres za našu kosu. Zrake ljetnoga sunca kao i vjetar koji miluje našu kosu ujedno uništavaju zaštitni sloj lipida svake vlasi. Vaša će kosa ubrzo pokazati njihov štetni učinak. Bit će gruba i suha poput slame da se ni zrake najblistavijeg ljetnog sunca neće moći odražavati u vašoj beživotnoj kosi i ona neće sjajiti.

    Sunčeve zrake potamnjuju našu kožu. Dok uživamo na suncu, koža stvara tamnije zaštitne pigmente. Upravo se suprotno zbiva s kosom. Sunce izbjeljuje pigmente vlasi, bilo da su pigmenti prirodni ili umjetni.

    Evo dobre vijesti: vaša se kosa ne mora isušiti na ljetnom suncu i njezina boja ne mora izblijedjeti. Odgovarajuća zaštita kose od sunca može to spriječiti. Sada možete uživati u ljetnom suncu bez šešira i imati zdravu, blistavu kosu.

  • Odgovarajuća zaštita od sunca za vašu kosu

    Zaštitu od sunca trebali biste na kosu nanositi cijelo ljeto kako biste spriječili da jake UV-zrake oštete kosu. Neka vam nanošenje zaštite kose od sunca postane dio rutine nakon svakog pranja kose.

    Priručnim sprejevima sa zaštitom od sunca možete zaštititi svoju kosu od pretjerane izloženosti suncu prije nego što izađete na zrak, dok uživate u ljetnoj zabavi i nakon izlaganja suncu. Sprej svaku vlas obavija bezmasnim zaštitnim slojem. Sprejevi za zaštitu od topline uređaja za kosu također štite kosu od UV oštećenja.

    Zaštitu od sunca ravnomjerno poprskajte po kosi najmanje 30 minuta prije nego što izađete na neku ljetnu aktivnost. Četkom ili češljem sa širokim zupcima možete je ravnomjerno raspodijeliti po cijeloj kosi. Zaštita od sunca nije samo važna za kosu, nego i za vlasište. Vlasište je osjetljivo i stoga brzo izgori na ljetnom suncu. Zato ne zaboravite zaštitu od sunca nanijeti i na razdjeljak.

  • Kako zaštititi kosu od UV-zraka

    Pošišajte vrhove kose prije početka sezone plivanja. Izmorena kosa ubrzo se pretvara u ispucale vrhove. Pošišani vrhovi kose snažniji su i otporniji na razne utjecaje.

    Nakon svakog plivanja obavezno sperite sol ili klor s kose kako biste umanjili štetu. Kosu isperite običnom vodom. Ako u blizini nema tuša, kosu možete isprati bocom negazirane vode.

    Nakon dana na suncu operite kosu vrlo blagim šamponom.

    Treba obratiti pozornost na znakove koje nam šalje naša koža. Ako imate osjećaj da vas zateže, tada je vrijeme da i kosi date potrebnu vlažnost. Barem jednom tjedno stavite hranjivu masku na kosu. Takvi tretmani obnavljaju vlažnost i revitaliziraju vlasište i kosu.

    Voljeli biste da vam je to netko rekao prije nego što je sunce uništilo sjaj vaše kose koja je usto ostala bez volumena? Imamo lijek i za suncem oštećenu kosu. Anti-frizz proizvodi osobito su dobri ovlaživači te sprječavaju kuštravost i elektricitet u kosi.

    Sunce još više izbjeljuje posvijetljenu kosu. Oprez: kemijske reakcije izbijeljene kose s ionima barka ili klora iz bazena mogu ostaviti zelenu primjesu u vašoj plavoj kosi. Sigurni smo da vam se neće svidjeti takva zelena kosa, pa vam preporučujemo spas: otopite aspirin u litri vode i isperite njome kosu.

    Jedite mnogo svježeg voća i povrća. Vitamini A i B, kao i drugi hranjivi sastojci, održavaju vašu kosu snažnom i zdravom.


    Izvor http://www.schwarzkopf.com.hr/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.