петак, 28. септембар 2012.

Suho vlasište i rješenja

Suho vlasište
Suho vlasište je gnjavež! Pružite svom vlasištu potrebnu njegu da biste mogli brzo zaboraviti na svrbež vlasišta
© Maksim Toome / Fotolia
Suho vlasište uobičajen je problem, osobito zimi. Uglavnom ga uzrokuje suh i grijan zrak u zatvorenim prostorijama. Još je veća pošast prhut koja se često pojavljuje na suhom vlasištu. Doznajte što uzrokuje svrbež i što možete poduzeti da ga se riješite.

  • Naše vlasište štiti vanjski sloj keratinocita (rožnatih stanica). Lipidi održavaju vlasište glatkim i podatnim. Taj vanjski sloj veoma je učinkovit štit, no okolišni ga utjecaji mogu oštetiti. Ako ga oštete, lipidi više ne mogu održavati glatkoću i učinkovitost štita koji tada postaje propustan. Oštećeni štit više ne uspijeva održavati vlagu u vlasištu i koža se ne može zaštititi od štetnih tvari. Zbog toga vlasište postaje suho, pojavljuje se svrbež, peckanje, osjećaj napetosti i prhut.

  • Izbjegavanje uvjeta koji isušuju vlasište

    Mnogi čimbenici stvaraju plodno tlo za suho vlasište. Vlasište je izloženo mnogim utjecajima. Suh i grijan zrak u zatvorenim prostorijama uobičajen je uzrok suhoće. Toplina zraka sušila za kosu i pretjerano pranje kose šamponom također nije dobro za vlasište. Zatim postoji niz styling proizvoda koji nikako ne odgovaraju vašem vlasištu.
  • Suho vlasište osobito je sklono pojavi prhuti

    Suho i nadraženo vlasište sklono je pojavi prhuti. Isprva suho vlasište postaje toliko nadraženo da stvara sve više stanica. Velike količine mrtvih stanica nakupljaju se na vlasištu i postaju vidljive kao prhut. Vidljive ljuske prhuti padaju s kose na ramena i područje vrata čime stvaraju ružan prizor. Ljuske prhuti najuočljivije su na tamnoj odjeći.

  • Pozdravite se sa suhim vlasištem

    Uporaba blagog, nježnog proizvoda za njegu kose uglavnom vraća suhom vlasištu njegovu prirodnu ravnotežu i obustavlja stvaranje prhuti. Osobito su prikladni nježni proizvodi za njegu kose koji je vlaže. Nježni proizvodi ne oštećuju vlasište, a dodatna vlažnost pomaže u obnovi vanjskog štita vlasišta. Suhom vlasištu ponajviše pomažu uravnoteženi paketi za kosu koji se sastoje od blagog šampona, regeneratora te ciljanog proizvoda poput seruma za vlasište. Ako je vaše vlasište sklono sušenju, nemojte prati kosu češće nego što je potrebno i nemojte koristiti prevrući zrak tijekom oblikovanja frizure ili sušenja kose sušilom. Najbolji savjeti za suho vlasište su: budite nježni, pružite mu dodatnu vlažnost, zaštitite vlasište i pažljivo odaberite odgovarajuće proizvode za kosu koji će pomoći vašem vlasištu.

    Izvor  http://www.schwarzkopf.com.hr/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.