недеља, 23. септембар 2012.

Školjke

- Školjke su veoma pozitivno sredstvo i slobodno ih se može postaviti u neograničenoj količini, jer predstavljaju bogatstvo mora a samim tim služe za privlačenje blagostanja u dom.

- školjke su izvrsni ojačivači odredjenih sektora, pa se mogu postaviti u južni sektor za povećavanje ugleda, sjeveroistočni za sreću u obrazovanju ili pak u jugozapadni za sreću u vezama. Dovoljno je jednu veliku školjku postaviti u odredjeni sektor, ista se može obojiti zlatnim, srebrenim prelivom ili čak ukrasiti draguljima ako se koristi u sektoru novca.

- jedino ih nije preporučljivo koristiti u kupaonici jer u tom dijelu stana ionako ima dovoljno energije vode, a one predstavljaju bogatstvo – koje ovim putem puštate da iscuri kroz odvode.

Prazna školjka ili kauri školjka

Školjka je simbol plemstva, ujedno je i jedan od osam simbola sreće jer simbolizuje Budin glas. Na duhovnom nivou simbolizuje suštinu i dubinu Budinog učenja. U feng šui simbolici prazna skoljka se smatra simbolom dobre sreće na putovanju, obično se drži na stočiću od polisandrovog drveta, često posrebrena ili pozlaćena. Po feng šui-u školjka može da se koristi kao simbol dobrih mogućnosti u poslovima vezanim sa inozemstvom, a ujedno je i odličan simbol za one koji rade u preduzećima gde se benefit ogleda u tome da im uposlenici imaju dobar renome u stručnim krugovima. Kako bi ste privukli povoljne uplive ukoliko želite slavu i ugled postavite malo veću školjku (15-20 cm) u južni ugao ili sektor dnevne sobe. Kauri školjka može da se drži i u severoistočnom i jugozapadnom uglu kako bi donela izvrsnu sreću u obrazovanju odnosno sreću u emotivnoj vezi.

 



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.