петак, 28. септембар 2012.

Naši najbolji savjeti za šminku za plavuše

Plavo nije samo boja. Ona je često stav. Plava boja ima mnogo nijansi, od platinasto-plave i hladnih brončanih tonova do pšenično-plave i karamelnih nijansi. Naši savjeti pokazat će vam kako da pronađete odgovarajuće boje šminke za sebe.

  • Šminka za plavuše
    Suptilne nijanse ružičaste pristaju većini plavuša
    © Getty Images
    Osnove: Puder za plavuše
    Crvenilo i mrlje na koži osobito su vidljivi na često vrlo svijetloj koži plavuša. Stoga biste trebali nanositi šminku srednjeg ili jakog intenziteta pokrivanja, osim ako vas priroda nije obdarila dječjim tenom. Obavezno odabirite boje od neutralno bež do lagano žute. Klonite se ružičastih tonova pudera.
    Sjenila: Sjenila za plavuše
    Recept za nanošenje sjenila je: manje je više. Jako našminkani kapci bojama poput Barbie-ružičaste ili tamnoljubičaste izgledaju previše napadno na većini plavokosih žena. Pastelne nijanse tih boja imaju daleko privlačniji učinak. Ti nježni tonovi ružičaste i ljubičaste boje bez sjaja izvrsno pristaju uz sive i smeđe primjese.
    Pepeljaste plavuše trebale bi nanositi zlatno-smeđa sjenila koja će dodati sjaj njihovu tenu, inače bi pepeljaste plavuše mogle izgledati umorno. Boja šampanjca ili zlata za područje ispod obrva savršena je za pepeljaste plavuše, ali moraju izbjegavati srebrne ili biserne boje. Žene sa zlatno-plavom kosom također dobro izgledaju s tamnijim ljubičastim ili grimizno-ljubičastim (magenta) tonovima na kapcima.
    Nemojte izbjegavati „smokey eyes“ kao večernju šminku. Takav dramatičan izgled dobro pristaje čak i uz platinasto-plavu kosu. No koristite smeđe ili tamnosivo sjenilo umjesto crnoga.

  • Šminka: Zvijezde s plavom kosom

    Sienna Miller
    Šminka Sienne Miller
    Plaža-plava kosa Sienne Miller i delikatni ružičasti ruž za usne na prekrasno oblikovanim usnama stvaraju privlačan i prirodan izgled

  • Stilovi obrva za plavuše
    Žene s prirodnom svijetloplavom kosom ne smiju naglašavati svoje obrve jako tamnim olovkama. Idealne su olovke za obrve ili sjenila svijetlih sivkasto-smeđih nijansi. Mnoge tvrtke danas nude posebne olovke za obrve za plavuše. Većina dolazi u sivkasto-ružičastim nijansama. Bitno je da ne nacrtate naglašene linije na obrvama. Umjesto toga, povlačite olovku u kratkim potezima između postojećih dlaka obrva. Ako ste izbijelili kosu u plavu boju, zamolite svog frizera da lagano posvijetli i vaše prirodne tamne obrve. Time će vaša plava kosa izgledati prirodnije.
    Crveni obrazi za plavuše
    Ten plavuša zrači ako stavite rumenilo ružičastih nijansi. Svijetloružičaste nijanse idealne su za svjetlije plavuše; ružičaste nijanse i boje breskve s primjesom zlatne boje dobro pristaju zlatno-plavoj kosi. Tamnije plavuše trebaju odabrati ružičaste boje s primjesom smeđe jer svjetlije ružičaste nijanse mogu izgledati previše umjetno. Upozoravamo da plavuše izgledaju previše blijedo s terakota i bakrenim nijansama. Brončane boje koristite vrlo umjereno.
    Usta boje jagode: Boje ruževa za plavuše
    Ono što smo naglasili za rumenila, može se primijeniti i za boju usana. Izgledat ćete bolje s ružičastom bojom usana. Sve nijanse ružičaste najljepši su odabir za plavuše. Diskretni tonovi ružičaste s bež ili smeđom primjesom savršeni su za žene sa svijetlom zlatno-plavom kosom. Platinaste plavuše također se mogu okušati s tamnijim plavkasto-crvenim ili ružičastim ružem za usne. No imajte na umu da intenzivni ili tamniji ruževi za usne traže ravnomjernu boju tena. Za savršen izgled upotrijebite olovku za usne iste boje kao ruž ili nijansu svjetliju. Plavuše ne bi smjele ni pomisliti da na usne nanose tamniju olovku.

  • Izvor http://www.schwarzkopf.com.hr/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.