среда, 12. септембар 2012.

Feng Šui okruženja – mentori, pomagači i kupatilo

Ove nedelje naše feng šui putovanje će nas odvesti u kupatilo i do sektora koji se naziva "Chyan". Kupatilo je simbol načina na koji brinemo o sebi, no, ono je i jedno od nekolicine mesta gde možete biti sami. Ako kupatilo ima različite probleme u funkcionisanju njegovih elemenata, lako svoj odraz mogu ostaviti na vaše finasijsko stanje. Ako ste pročitali bilo koju knjigu iz Feng Šui-a teško ćete se odupreti opisu loše sreće povezane sa lokalizacijom toaleta, u stepenu da postanete skoro paranoični da li uopšte i da imate kupatilo...
Knjige u vezi sa tradicionalnim Feng Šui-em ipak ne obraćaju pažnju da su moderna kupatila često najluksuznija mesta u kući. Imati luksuzno kupatilo u okviru granica svog doma je ne samo prihvatljivi, već može biti čak i Feng Šui prednost. Ključna stvar je kako je prostor organizovan i održavan i gde se nalazi na tlocrtu stana.
Dok lavabo i kada treba da donesu svež tok u vaš dom (pazite da slavine budu zatvorene), tok energije u toaletu ide niz odvod. Ako je vaše kupatilo smešteno u sektoru Hsun, problem u finasijama vašim je očigledan. Jedna od najednostavnijih stvari koju mžete da uradite je da držite poklopac wc-a spušten (izuzev naravno kada ga koristite). Ovo nije samo odgovarajuća floskula – ona označava da blagotvorni uplivi (ili životni dah) ne odlaze niz odvod.
Takodje držite sve vreme vrata od kupatila zatvorena. Elemenat povezan sa rastom finasijskog priliva je drvo, pa ukoliko se nalazi locirano u Hsun sektoru obavezno stavite biljke, One će simbolično upijati energetske uplive u svoje korenje nedozvoljavajući da prosto samo jurne niz odvod.
Pošto je kupatilo često luksuzan deo doma, trebalo bi da u vašu beležnicu upišete par prideva ili rečenica u vezi s tim, kako ćete u ovoj prostoriji izvršiti prilagodjavanje da dosegnete prideve koje vezujete uz poimsao na bogatstvo. Sektor koji se naziva "Chyan" energetski odgovara svim osobama koje u našem životu imaju uticaj na naš finasijski razvoj što je samo po sebi logično jer akumuliranje bogatstva zavisi od našig učitelja mentora upoznavanja i usvajanja novih znanja i veština. Izraz "čelična volja" najbolje opisuje kvalitet ove energetske faze i stoga nije slučajno da naša finasijska podrška dolazi u osnovi u vidu metalnih novčića na kojima su likovi koji sami po sebi jesu u pravom smislu reči institucije.
Sada uzmite u ruke vašu radnu beležnicu i idite u ovaj sektor. Napišite par reči koje opisuju stanje ili energiju datog segmenta životnog prostora. Uporedite ova stanja sa načinom na koji su vam ljudi pomogli u životu do sada. Razmislite malo i proanalizirajte nekoliko krucijalnih situacija i sled dogadjaja koji je doveo do promena vašeg novčanog priliva, bez obzira u kom smeru. Nadjite obrazac u prostoru i obrazac u realnosti. On postoji, na vama je da ga identifikujete, osvestite i poduzmete akciju ukoliko želite promene.

Primena Feng Šui-a za finasijski razvoj u Chyan-u

Kako je ovaj sektor povezan sa metalom, ovo je savršeno mesto za kuhinju, garažu, ili šupu gde možemo ponosno da izlažemo svoj blistavi alat, lonce ili luksuzno vozilo. U dnevnoj i spavaćoj sobi možete birati nameštaj sa hromiranim elementima, metalne lampe ili svoje blistave trofeje sa nekog takmičenja.
http://www.odlican.com/d/1919-7/dzezva.JPG

Boja povezana sa Chyan je siva, kao što je boja kalaja, a možete upotrebiti i crno bele kombinacije, takodje naročito ako ste poslom vezani za putovanja ovde možete plasirati i svoj prtljag, mape, kišobran i kišni kaput. Dekorisanje zidova fotografijama sa putovanja, susreta sa vaznim poslovnim ljudima iz branše uneće posebnan stimulus u ovaj deo prostora.
Razmislite o suštini novog postignuća koje želite u svom životu. Zatim napravite plan i unesite vizuelnu asocijaciju na ono ka čemu se usmeravate. Ako želite da razvijete ovaj aspekt u životu uvek počnite od sebe. Razmotrite način kako se odnosite prema samom sebi, tek tada ćete moći shvatiti zašto se prema drugima odnosite na odredjen način i zašto vam oni uzvraćaju na isti način.
Uvek možete naći nekoga da preslika vaše ponašanje. Jedino pitanje je: kako želite da ta slika izgleda?

 http://www.inter-caffe.com/lista-963-3.htm

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.