среда, 12. септембар 2012.

Feng Šui Kreativnost i kuhinja

Rad na Feng Šui okruženju ove nedelje će biti usmeren na kuhinju i područje koje je označeno trigramom „Dui“. Kuhinja je obično centar doma i porodičnog života, ona predstavlja izvor brižnosti koja odgovara bogatstvu i plodovima našeg rada. Ove nedelje ćemo razmatrati područje kuhinje da bi otkrili kako koristite svoju finansijsku energiju da brinete o sebi i "hranite" sebe. Ovo je često i najpopularnija prostorija u domu. Ovo je mesto gde brinemo o sebi, povezujemo se sa porodicom, radimo domaće zadatke, često slavimo rodjendane i druge dogadjaje. To je srce, "područje majke" doma.
U odnosu na novac kuhinja nam govori kako punimo špajz, podržavamo sebe i štedio za budućnost. Svaki dobar kuvar zna da se uspešan meni oslanja na plan pažljivog trošenja, shvatanja potrebe porodice i ormana sa punim zalihama. Način na koji ispunjavamo ove uloge u kuhinji je u skladu sa načinom na koji upravljamo novcem i ulažemo u svoje blagostanje. Čak i u Njujorku gde ljudi žive hraneći se po restoranima ili kupuju "hranu za poneti", uslovi u kuhinji govore dosta o ančinu na koji osoba finansijski brine o sebi. Ako nemate vremena da pravite spiskove za nabavku, onda verovatno ne predvidjate ni korišćenje štedljivog računa. Ako je vaš šporet hladan i ne koristite ga često, verovatno i ne osećate blagodeti svog bogatstva i možete se osećati da se loše hranite bez obzira na to koliko novca zaradjujete.
Uznemirava činjenica da je važnost boravka u kuhinji opala u porodicama. Sa prenatrpanim i haotičnim rasporedima i prevlašću brze hrane i hrane iz mikrotalasne pećnice, kuvanje se više posmatra kao hobi nego kao stub svakodnevnog življenja. Zašto bi smo trošili vreme i energiju na kuvanje kada naša kultura sve više ističe posao i zabavu kao naše najviše ideale?! Suviše često vidim luksuzno opremljene kuhinje a verujem i vi, i kada izrazite divljenje kao je čista i sjajno opremljena dobijemo odgovor "...a, i ne koristi se često, tako za oćne salate, kafu..." Naravno u njoj ima bukiran frizider sa raznoraznim flaširanim vodama i pićima, ali povezanost sa ishranom i osećanjem topline nedostaje. Vidite, kompanije neće stvoriti bogatstvo prodajući vam sastojke za supu, ali će ga stvoriti prodajući vam supu u šarenoj konzervi. Korporacije se neće "udebljati" ako vi budete seckali i kuvali. Njihov posao je da vas ubede da je kuvanje kod kuće za gubitnike i da je ono što vi želite nešto brzo, polu-gotovo... i skupo.
Pitanje vaše ishrane je središte za razvoj vašeg bogatstva. U čemu je svrha zaradjivnja više novca ako vas on "ne hrani"?

Feng Šui šporeta

U Feng Šui-u ovo je jedan od najvažnijih elemenata u domu, on predstavlja bogatstvo, nagrade i plodove rada. On predstavlja bogatstvo, nagrade i plodove rada. Akoje vaš šporet obično prazan, vaša novčana situacija verovatno nije zadovoljavajuća. Možete čak i dosta zaradjivati, ali se nećete osećati ispunjeno ako ne uživate u plodovima rad. Vaš šporet i način kako ga koristite je jasan simbol načina kako nešto primate i brinete o darovima koje dobijate. Pazite da vaša rerna i šporet budu uvek očišćeni kako biste pokazali zahvalnost za primanje bogatstva. Ako vaša rerna direktno gleda na ulazna vrata, novac bi mogao da se potroši čim ga zaradite, a kako je često njegovu poziciju vrlo teško menjati, najbolje je da postavite viseća zvona na vrhu tako da energija bude preusmerena pre nego što "naleti" na ringlu. Okačite zvonca tako da ih možete lako glavom okrznuti kada prolazite svaki put kada krenete da kuvate. Idealno bi bilo da kuhinjsak vrata možete videti kada stojite pored šporeta, u suprotnom držite ih zatvorena dok kuvate.
http://www.odlican.com/d/9172-2/101_5174.jpg

Zamrzivač, kutija za hleb i kutija za novac

Otvorite frižider i obratite pažnju kako deluje kao zaliha bogatstva. Blagostanje u kuhinji različito je za različite ljude, za jedne je to nekoliko pakovanja odrezaka, za druge ništa ne zvuči bolje kao luksuz od svežeg organskog povrća. Bez obzira šta za vas znači bogatstvo, kuhinja je pravo mesto da napravite "jestivu" potvrdu da su došla dobra vremena. Takodje na vaš osećaj za bogatstva možete posegnuti ako vam se čini blisko za za feng šui simbolikom tipa postavke crvene tašnice sa devet novčića u svoju kutiju za hleb kako bi to simbolizovalo da imate dosta "hleba". Svakako, ne zaboravite, nije nužno da simbolički objekti budu oni koje srećemo u knjigama, zavirite malo u svoju tradiciju, pitajte starije kako su oni čuvali srećni novčić... Ono što nosimo duboko pohranjeno u kolektivno nesvesno će uvek biti "feng šui koji radi". Upoznajte sopstveni narod, običaje i tradiciju – to je suština na kojoj se baziraju esencijalni principi feng šui-a.

Kulinarska lista luksuza

Sto za ručavanje je sredisšte porodičnog života bey obyira na to da li se nalazi u kuhinji trpezariji ili dnevnoj sobi. Ako postoji problem u porodici, sto za ručavanje je jedno od prvih mesta koje treba proveriti. Obratite pažnju na to da li uopšte postoji sto za ručavanje, u mnogim domovima ne postoji odredjeno mesto za obedovanje. Na pitanje "Gde jedete?"uobičajen odgovor je "Pa, bilo gde". To je često u našem modernom dobu.
Porodice su izgleda zaboravile na važnost zajedničkog obroka. Večera u 18h je zamenjena prenatrpanim radnim danom, trkom u fitnes centar ili besomučnim hodanjem izmedju rafova megamarketa, iako ništa konkretno ne tražimo ‘ vrtimo se u lavirintu."Vau, mama, što je ukusno i dobro miriše” je zamenjeno sa onim što je veće, a bezukusno. U našoj kulturi brze potrošnje, zaboravili smo čemu zaista služi potrošnja. To je luda trka videti nas kako brzo idemo puštajući naš život da pri tome propada.
http://www.odlican.com/d/4668-2/MVC-302Fb.jpg
Radost i veselje – album Cesljarev
Kada udjem u dom u kome nema stola za ručavanje ili je pak, prekriven neredom, takodje znam da postoji i finasisjki problem. Čak i kada osoba živi sama, jede sedeći na sofi i gledajući televizor je indikacija da je nešto van ravnoteže.
Ako živite sami i bojite se samoće, izvegavaćete da sedate za stolom za ručavanje. Često se čini da je manje bolno izbeći to iskustvo i smiriti glad jedući "s nogu."
Ako vaš sto za ručavanje se nalazi u Hsun oblasti, važno je da bude pravi primer obilja i blagostanja. Sto koji deluje hladno i oskudno, može se prekriti luksuznim stoljnjakom da velikom posudom punom voća smeštenoj na sredini stola. Najbolje je sveže voće, ali čak i plastična verzija daje osećaj povoljno za bogatsvo pošto udvostručuje obilje vašega stola. Okačeno veliko ogledalo nasuprot stolu je veoma povoljno za bogatstvo, jer vizuelno udvostručuje obilje vašega stola.
http://img822.imageshack.us/img822/7939/malazadovoljstva.jpg
Sandrina Martinetti - Mala zadovoljstva
Čak i ako živite sami, način na koji koristite svoj sto za ručavanje pokazuje kako ubirate plodove bogatsva. Ako ne volite da ubirate sami, pozovite nekoga na večeru. Postoji stara izreka "Siromaštvo je samo parče hleba. Bogatstvo je imati parče hleba i nekoga sa kime ćete ga podeliti." Osećaj bogatstva je zarazan i najbolji način da razvijete taj osećaj je da razvijete osećanje deljenja onoga što imate sa nekim koga volite.
Ako takve osobe još uvek nema u vašem životu, postavite sto i on ili ona će se pojaviti. Pokušajte time što ćete svakog dana na sto za ručavanje postaviti dva podmetača i dva kompleta za ručavanje. Upalite sveće, i radujte se tiho dolasku druge osobe. Ako ovo budete ponavljali neko vreme i niko ne bude došao, pozovite mene Namigujem možda ja mogu odeliti večeru sa vama, ali čisto sumnjma da ćete doći u tu situaciju. Ne verujte - proverite.
Krenite u akciju sada, ustanite i idite sa beležnicom do vašeg stola za ručavanje, beležite sve što vidite. Beleške pažljivo analizirajte nakon što prespavate, tada zabeležite i promene koje želite i napravite kuliransku listu "luksuza" koje bi ste voleli da imate na raspolaganju, onda u nekom trenutku ove nedelje, stavite bar jednu od ovih stvari na vašu listu za kupovinu i uživajte! Rešenje je tu, samo se treba pokrenuti.

http://www.inter-caffe.com/lista-963-2.html

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.