недеља, 23. септембар 2012.

Delfini




Delfin je veoma inteligentan marinac sisar koji izgleda kao da ima retku vezanost za ljude. Delfini su uhvatili interesovanje ljudi vekovima. Priče obiluju o delfinima koji su sačuvali ljudska bića. Jedna legenda kaže da je bog Apolon preuzeo maskom delfina u cilju da donese shipload od Krićana da Delfima, gde je kasnije izgrađen hram u njegovu čast.

Delfini su bili i potpis Ani ¬ mal za okeana boga Posejdona, i oni su mislili da su raspoređeni svoj brak Afrodite.

Aphrodite (Venera), rođena od mora, često prikazana sa delfinima .Etrurci predstavljeni delfinima na spomenicima i na grobnim mestima, verujući da su oni nosili dušu mrtvih na ostrvo Blaženog.

Drugi bog legende kaže da su delfini morski sisari koji nisu ni riba ni ljudi, izgleda da je posrednik između neba i zemlje. Životinja takođe služi kao upozorenje ljudima da tretiraju zemlju, prirodu i sve što živi sa Rever ¬ publike, da iskoristi svoje blago mudro i za dobrobit svih. Nekoliko afričkih kultura smatraju delfine ravnopravnim muškaraca i da im daje ista prava koja su dodeljene ljudima. Delfini uživaju u životu i da su srećni, razigrani i veoma društveni. Oni su potpuno posvećeni svojim porodicama. Oni uče rano da se prilagode svojoj zajednici, da pomažu jedni drugima. Na primer, bolesni. delfin je stalno okružen drugim članovima porodice, koji sa ljubavlju brinu za njega.

Sve ove osobine su napravili delfine veoma popularanim  motivom. Skulpture od delfina same, ili u parovima kao simbol majke i deteta, napravljene su od različitih materijala (kamena, polu-dragog kamenja, ili metalni). Oni se koriste kao vrtna skulptura, kao talisman, i nakit. Oni krase zatvorene i otvorene fontane i nalaze se na plakatima i slikama.

Bez obzira na to gde se koristi delfin, uvek je simbol mudrosti, mira, harmonije, odgovornosti, briga i univerzalne ljubavi.

Primena: 
·                          Kao skulpturu na stolu, kako bi se sprečile ideje krađe
·                          Kao poster u sobi deteta ili u kancelariji da promoviše mirnu   atmosferu.

Ba Gua Oblasti: 
·                          Potporni Prijatelji
·                          Deca (delfini u igri)
·                          Brak & Veze (par delfina)
·                          Porodica (jedan delfin, ili par, kao majka i dete)


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.