недеља, 12. август 2012.

Treća čakra - pleksus


treća čakra pleksusTreća ili čakra Solarnog pleksusa nalazi se u visini gornjeg dijela trbuha-ispod rebara, u sredini, a naziva se još i Manipura čakra.Njezino energetsko djelovanje na fizičkoj razini odgovara mišićima i probavnim organima (želudac, žuč, jetra, slezena, tanko crijevo) odnosno, ova čakra istovremeno je odgovorna za zaštitu i sigurnost uopće, tj. naš subjektivni doživljaj istoga! Primjer : kada smo u panici, prestrašeni i uopće u strahu bilo koje vrste primarno se javlja bol ili "nas nešto presiječe" u predjelu pleksusa i sl. U slučaju neprimjerenog rada i protoka energije kroz ovu čakru dolazi do različitih probavnih smetnji, javljaju se problemi sa osciliranjem šećera u krvi, osjećaj nesigurnosti, straha uopće, ljutnja itd. Primjer različitih bolesti koje se kao posljedica mogu javiti na fizičkoj razini su : hipo ili hiper glikemija (manjak ili višak šećera u krvi), čir na želudcu, gastritis i sl.
BOJA: žuta
ŽLIJEZDA: gušterača
LOKACIJA: solarni pleksus zona.
ORGANI: abdomen, želudac, tanko crijevo, bubrezi, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jetra i žučni mjehur slezena i slabinski dio kralježnice.
MENTALNA I EMOCIONALNA PITANJA: povjerenje, strah i zastrašenost, samopoštovanje i samopouzdanje, skrb o sebi i drugima, osjetljivost na kritiku, odgovornost u donošenju odluka i osobna čast.
POREMEĆAJI RADA 3. ČAKRE: artritis, čir želuca ili dvanaestnika, tegobe s debelim/tankim crijevom tegobe s probavom, kronične ili akutne, upala gušterače / dijabetes, disfunkcija jetre, anoreksija ili bulimija, disfunkcija bubrega hepatitis.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.