недеља, 12. август 2012.

Sreća u problematičnim odnosima


Problematični bračni i porodični odnosi povređuju naše sposobnosti da uživamo.Individualne razlike i nedostatak komunikacije i kvalitetnog vremena zajedno su neki od identifikovanih uzroka odnosa pauza-up. Međutim, sledeći načini da se stvari zakrpe i poboljšaju odnosi su:
1. Pronađite mesto gde obe strane mogu da budu same za razgovor. Na taj način, obe strane mogu da razgovaraju o stvarima bez prekida i smetnji kao što su TV ili radio. Slažem se da će se fokusirati samo na razgovor o pitanjima o kojima je reč.
2. Uzdržati se od verbalnih ispada. Uzdržite se od vikanja i civilizovan razgovor neće dovesti do vikanja i meča! Nemojte prekidati dok druga osoba govori. Moramo dozvoliti drugom licu da završi svoj deo pre nego što smo naše dali.
3. Izbegavajte etiketiranje ili pozivanjem imena. Lični napadi će samo pogoršati situaciju. Moramo biti veoma oprezni sa onim što kažemo. Da li u gostima sa rečima koje mogu povrediti ili spusti drugu stranu.
4. Diskutujte racionalno o problemu. Moramo naučiti da pregovaranje i kompromis na stvari koje želimo jedni od drugih.
5.. Usredsredite se ponovo ma izgradnju odnosa. Ovo naročito važi za bračne parove. Provedite kvalitetno vreme zajedno. Nađite vremena da radite nešto zajedno - kao što su sportske aktivnosti ili…
6. Mi im moramo dopustiti da znaju šta hoćemo ili očekujemo od njih. Pri tome, ne smemo tražiti našem partneru da se promeni kako bi se ispunila naša očekivanja. Usredsredite se na pozitivne druge strane kvalitetima, a ne od negativa.
7. Dajte velikodušno i dobijte adekvatnu podršku. To će pomoći da preživite i odnos cveta.
8. Razmotrite sve moguće opcije pre odlučivanja o jednom rešenju problema. Međutim, nikada ne smatrajte odvajanje ili razvod kao opciju.
Naučite da oprostite i zaboravite. Dajte odnosu još jednu šansu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.