понедељак, 13. август 2012.

Prečice ka sreći

prečica ka sreći izvire  znajući da smo uradili nešto dobro i pravo -  iako to nije tako jednostavno?
Posmatrajte sebe. Šta osećate kada ste naučili nove veštine? Kako ste se osećali kada ste bili u mogućnosti da dodirnete nekog kroz vašu velikodušnost i dobrotu? Kako se osećate kada ste uradili nešto herojski? Šta osećate kada ste uradili nešto što zaista volite i uživate?
U duboki osećaj zadovoljstva, zadovoljstvo, ponos, ispunjenje, i radost su neke od emocija koje su dovele do trajne sreće.
Mi tražimo sreću praktično svaki dan u našim životima. Uprkos našim naporima, mnogi od nas nisu srećni. Svačiji život je proveden u potrazi za srećom. Postali smo previše zauzeti i zabrinuti, nastojeći da osiguramo našu budućnost. Skloni smo da pustimo dane, mesece, pa čak i godina da promiču ne shvatajući da je "vreme zlato."
To je u redu kad se radi na budućim ciljevima, ali ne zaboravite da danas više nikada neće doći. Imamo samo dvadeset četiri sata da uživamo, tako da treba preduzeti svaku priliku da budemo srećni, uključujući i ljude koje volimo.
Koliko minuta, sati, i dana smo proveli srećni iznutra? To su jedini trenuci smo zaista  živeli život. Možda, smo bili deca onda kada smo bili potpuno srećni i bezbrižni, ili je  bilo trenutaka kada smo radili nešto što zaista volimo i uživamo.
Žive u sadašnjem trenutku
"Sreća je putovanje, ne destinacija, sreća je da se nađeš na putu ne na kraju puta, onda je putovanje završeno i da je suviše kasno. Vreme za sreću je danas ne sutra, "rekao je Paul Dan.
Mnogi od nas provedu veći deo naših života u brigama o budućnosti i broju stvari - sve u isto vreme. Mi dozvolimo da problemi iz prošlosti dominiraju  naše sadašnje trenutke, toliko da ćemo završiti osećaj frustrirani i depresivni.
Kada je naša pažnja je u ovom trenutku skrenuta, mi ćemo daleko gurati strah iz naših umova. Strah je zabrinutost zbog događaja koji bi se mogli dogoditi u budućnosti. Da bi se prevazišao strah, najbolja strategija je da naučite da dovedete svoju pažnju nazad na sadašnjost. Moramo vežbati držeći pažnju na sadašnjosti. Naravno, naši napori će se isplatiti na kraju.
Živeti u ovom trenutku sa radošću, budnosti, svesti i saosećanjem. Misao, što nas kao dete ponovo uzbudjuje. Ovo proističe iz života bez barijera, sudova i briga oko onoga što drugi misle.
Šta god oni misle, to je njihovo mišljenje i nije trajno. Imajte na umu oni će mišljenja promeniti sa vremenom. Briga zahteva mnogo žrtava od tela i uma. To je kao vetar koji nas vodi daleko od sebe. Briga vodi samo do straha i  može samo da nas parališe za preduzimanje odgovarajućih mera.
 
Mi osloboditi svoj um od briga koje opušta i radiš neke vežbe disanja.Jednostavna vežba disanja se sastoji od udisanja duboko udahnite kroz nos, a izdah kroz usta. Da li ovo tri puta uzastopno. Ovo će pomoći da naše umove na jednostavnost i ima umirujuće dejstvo. Čineći ovo na redovnim intervalima, onda će se naći toliko mir i harmoniju oko. Imajte na umu da umetnost življenja leži u živi u sadašnjem trenutku.
Osećanja za ljubav
Mnogi od nas teže da žive život ispunjen ljubavlju. Da se ovo desi, napor mora početi od nas. Umesto da čekamo i druge ljude da nam  pruže ljubav kakvu želimo, moramo biti izvor osobe koje sebe vole. Naš stav, izbori, dela ljubaznosti i spremnosti da budemo prvi, će nas odvesti ka tom cilju. Konvertovanjem našeg srca do fontane ljubavi, mi činimo važan korak u dobijanju ljubavi kakvu želimo. Takođe ćemo otkriti da što više volimo da  dajemo, više ćemo dobiti.
Ostvarite Moć naših sopstvenih misli

Veoma je važno da shvatimo odnos između naših misli i načina osećanja. Da li ste znali da mi stalno mislimo? Uzmimo na primer disanje. Osim ako osećamo da nam ponestaje daha, mi jednostavno zaboravimo da automatski dišemo.
Razmišljanje funkcioniše na isti način. Pošto uvek to radimo, lako je zaboraviti da se dešava. Misliti je da se stvori osećaj. Sve počinje u umu. Ono što prethodi osećaju besa? Ljutite misli prethode besu. Da li ste pokušali da budete ljuti bez potrebe prve ljutite misli? Pokušajte biti tužni bez tužnih misli. To je nemoguće!
U cilju da doživimo osećaj, prvo moramo imati misao da indukuje taj osećaj.Sreća ne može sama da postoji. To je rezultat pozitivnog razmišljanja. Ova jednostavna svest je prvi korak koji nas vraća nazad na putu ka sreći.
Mi nikada ne treba da potcenjujemo moć jednostavne misli. To može da izgleda tako nevino i prolazano, pa ipak, ima energiju koja može izazvati veliki uticaj na naš um, telo i emocije.
Dozvolite da mislim na limun. Zamislite sečenje na pola i miris. Sada, zamislite sok od limuna u ustima i osećajte bitove pulpe u ustima. Većina nas će sigurno da naša pljuvačnih žlezda reaguje na misli o limunu.
Zaista, ono što mislimo će u velikoj meri uticati na naše emocije.Zamislite nekoga koga volite. Šta osećate? Sada zamislitemislim da nekoga mrzite. Šta osećate? Mi ne moramo svesno promeniti svoje emocije - samo promenite naše misli i naše emocije će uslediti odmah.
Primetimo da kada fokusiramo naš um na pozitivne stvari, osećamo se bolje, a kada su naše misli usmerene na negativne, osećamo se loše.Pozitivne misli daju pozitivne rezultate. Više ljubavi, dovodi do dobrog zdravlja, bogatstva i sreće. S druge strane, negativne misli proizvešće negativne rezultate. Ovi tipovi misli rezultat su ravnodušnosti, bolesti, straha i bede, itd Drugim rečima, našim mislima stvaramo našu realnost.

Četvrti ključ za sreću:  Osećanja nas čine srećnim! 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.