уторак, 28. август 2012.

Hrana protiv bora

Ne morate koristiti skupe proizvode da biste se oslobodili bora.
U ovom članku govorimo o supernamirnicama koje će pomoći da vam koža bude mlada.
Koža se stanjuje kako starimo i to ne možemo izbeći, ali možemo uticati na zdravlje i tonus naše kože putem namirnica koje unosimo u organizam. Koža može dobiti mladalaćki sjaj, a bore postati manje vidljive.
Mikro-hranljive materije u namirnicama biljnog porekla pružaju antioksidante koji ograničavaju obim oštećenja od sunca i pomažu da se ubrza proces isceljenja kože. Istraživanja su pokazala da oni koji jedu zdravu hranu imaju manje bora od onih koji jedu šećer i procesiranu hranu. Hrana koja štiti kožu je maslinovo ulje, zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi i semenke.
Zeleno povrće: Zeleno lisnato povrće jako povoljno deluje na izgled kože. Ono pomaže da se preokrenu i spreče bolesti putem moćnih antioksidanata koji suzbijaju upale i oslobađaju telo slobodnih radikala. Oni drže krv čistom i zdravom i obezbeđuju minerale i vitamine koje daju koži elastičnost i gipkost. Jedite zeleniš svaki dan-salata, povrće kuvano na pari: kelj, blitva, ili čak lišće pšenice i ječma.
Proteini: Proteini i amino kiseline su nam svakodnevno potrebni da bismo izgradili zdravu mišićnu masu, kolagen i zdravu ćelijsku funkciju. Proteini balansiraju nivo šećera u krvi,  smanjuju upalu i potpomažu funkcionisanje mozga. U proseku, odrasli treba da jedu oko 56 grama proteina dnevno. To može biti organsko meso, riba, jaja ili mlečni proizvodi kao što je organska surutka ili biljni proteini, kao što je seme konoplje (broj jedan biljni protein!), mahunarke i pasulj.
Maslinovo ulje (i masline!): Zdrave masti su od kritične važnosti za naše zdravlje na mnogo načina, a sjajna, gipka koža je samo jedan od njih. Maslinovo ulje posebno sadrži visok nivo anti-zapaljenskih antioksidanata koji mogu da daju mlađi izgled koži. Kuvanjem se uništavaju delikatne masti u maslinovom ulju, tako da ga nemojte grejati na visokoj temperaturi. Najbolje je da se koristi posle kuvanja (poprska se na hranu posle kuvanja) ili u prelivima za salate. Možete da koristite maslinovo ulje i lokalno, na koži i kosi.
Kada birate masline, potražite one koje ne sadrže višak hemijskih soli (Pronađite masline sa morskom soli).
Bobice: Bobice su savršena hrana. Bobica ima u svakoj sezoni i sve su prepune antioksidanata, vitamina, minerala i, naravno, ukusa! Antioksidansi mogu sprečiti oštećenja kože i istovremeno jačaju proizvodnju kolagena. Bilo da su sveže, smrznute ili ceđene, možete jesti bobice tokom cele godine. Izmiksajte ih sa organskom surutkom, to je odličan recept za sjajnu kožu i ukusan način da započnete jutro.
Zeleni čaj: Poštovan hiljadama godina širom Azije, zeleni čaj ima impresivne antikancerogene osobine. On je takođe sjajna hrana za kožu, kada se pije i kada se nanosi na kožu. Antioksidansi sprečavaju oštećenja kože koja izazivaju slobodni radikali, a studije su pokazale da polifenoli iz zelenog čaja zapravo imaju moć da ponovo aktiviraju umiruće ćelije kože!
Pasulj: Sadrži dosta vitamina E i antioksidansa u svojoj opni. Vitamin E je efikasan antioksidans koji štiti kožu i kolagen, čineći je zdravom i suzbijajući znake starenja.
Sočivo: Ove ukusne mahunarke su prepune vlakana, pomažu vašem telu da eliminiše toksine koji loše utiču na kožu. Sočivo ima nizak glikemijski indeks, a bogato je proteinima, usporava apsorpciju šećera, a to znači manje upale. Sočivo obiluje antioksidansima i vitaminom C.
I, naravno, pijte puno vode da ostanete hidrirani, apsorbujete hranljive materije i izbacite toksine. I pobrinite se da svakodnevno vežbate tako da vaše telo može da eliminiše toksine i pokrene limfne tečnosti.

Planeta zdravlja

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.