недеља, 12. август 2012.

Fizička razina

Fizička razina - energija osobnosti - fizičko tijelo
aura fizička razinaNa fizičkoj razini energija vrlo djelotvorno služi  za obnavljanje organizama u najširem smislu te riječi, kretanje tijela, probavljanje svega što je u tijelo uneseno ( hrana, piće i sl.), za održavanje normalne tjelesne temperature i svih obrambenih sustava. Sav višak energije koji je preostao nakon sudjelovanja i aktiviranja svih spomenutih funkcija na fizičkoj razini ponovno se upućuje u smjeru emocionalne razine, pa nakon toga prolazi mentalnom i preko duhovne se vraća Univerzalnom izvoru. Tako se zatvara energetski krug, koji je neprestano aktivan i u kretanju od najviših razina pa do najnižih i obrnuto, a djeluje i služi za održavanje zdravlja, osobne sreće, napretka i ispunjenja na svim razinama!
U skladu sa cjelovitim djelovanjem i funkcioniranjem energije u kružnom toku, od najviših razina prema najnižim i natrag prema Univerzumu, izuzetno je važno tu sliku i spoznaju uvijek imati na umu pred očima kad se prilazi tretiranju Reiki energijom, kako sebe ili drugoga. U tom će vam slučaju uvijek biti jasno da svi problemi, poremećaji i bolesti koji se manifestiraju na fizičkoj razini(tijelu) nisu ništa drugo do čista posljedica, rezultat događanja na višim razinama. Dakle, još jednom ističemo ono do čega je i dr. Usui došao iscjeljujući : ne može se i ne smije se smatrati iscjeljivanje- rad na samo jednoj, najčešćoj fizičkoj, razini, dok su sve druge zanemarene, smatrajući da ste uklonivši ( periodično ) simptome bolesti, iscijelili i kompletnu osobu! Uostalom i sama riječ iscijeliti dovoljno govori sama za sebe.
Cilj je ne zaliječiti ili liječiti posljedicu ili simptom bolesti, nego otkriti i otkloniti uzrok te bolesti(koji se može nalaziti na bilo kojoj od razina), zajedno sa svim njenim posljedicama. Tek tada možemo reći da smo osobu u potpunosti iscijelili, ponovno pomogli da se postigne jedno i nedjeljivo cijelo! Dobar primjer koji će vam pojasniti nedjeljivost cjeline i nemogućnost otklanjanja problema ili bolesti jest : ako osoba ima povrijeđenu ruku onda pati i stradava čitav sustav(temperatura, slabost, neraspoloženje, iscrpljenost, razdražljivost i sl.). Dakle, vidljivo je da su, ne samo cijela fizička, nego i mentalna, emocionalna i duhovna razina itekako pogođene bolešću ruke. Ako tu ruku želite iscijeliti, onda ćete djelovati i na sve ostale dijelove fizičkog tijela(uzimanjem antibiotika koji ulaze u čitav organizam, mirovanjem i ležanjem i sl.), kao i na ostale razine ( trudit ćete sebe uvjeriti snagom pozitivnih misli da će vam brzo biti bolje, da to nije ništa i sl. – mentalna razina trudit ćete se da ne zapadnete u turobna raspoloženja i strahove što bi se još tom rukom moglo dogoditi, nego upravo suprotno – emocionalna razina)
Kod primjene Reikija važno je razlikovati uzrok od posljedica bolesti ili poremećaja, a iscjeljivanju je potrebito pristupiti cjelovito!



Mato Župan,
Reiki majstor učitelj

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.