субота, 11. август 2012.

ČIŠĆENJE I BALANSIRANJE ČAKRI Kako očistiti čakre u tijelu - Čakre, zdravlje i bolesti


Reč Čakra dolazi iz sanskritskog jezika i znači kotur. Postoji puno radova na temu modela čakre, i filozofije koji podupiru razne filozofske sisteme, spiritualne prakse i religijske običaje. Filozofske teorije i modeli čakri u obliku kružnog sistema energije su identifikovani kroz egzistencijalnu mističnu praksu joge u Indiji gde je i nastala prva zamisao čakre.





Zagovornici ove filozofije amatraju da je čakra aktivni centar koji prima, asimilira i oslobađa životnu energiju (PranaČiBioenergija). Reč čakra doslovno se prevodi kotur ili disk i odnosi se na vrteću sferu (kuglu) bioenergije za koju se smatra da izbija iz glavnogživca ganglije i da se grana iz kičme. Takvih sedam koturova (čakri) poređano je u nizu od temelja kičme do vrha glave. Postoje i manje čakre smeštene u dlanovima, stopalima, prstima i ramenima, U stvari, svaki aktivni vrtlog bi se mogao nazvati čakrom. Sedam glavnih čakri se poistovećuje sa osnovnim stanjima svesti...
Čakre su veza između metafizičke i/ili biofizičke energije u telu.
Prema nekim istočnim razmišljanjima, čakre su stepeni svesti, i stanje duše. U metafizičkom konceptu to su energetska središta suptilne elektromagnetske sile, koja deluje na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom planu.



Čakre u našem tijelu usko su vezane uz zdravlje i bolesti. Važno je čišćenje i balansiranje čakri. Kako očistiti čakre u tijelu i što one znače?

Čakre u našem tijelu usko su vezane uz zdravlje i bolesti. Važno je čišćenje i balansiranje čakri. Kako očistiti čakre u tijelu i što one znače?

Prva čakra je osnovna čarka leži na početku kralježnice, kraj trtice. Povezana je s nadbubrežnim žlijezdama, te upravlja kralježnicom i bubrezima.

Crvene je boje, a povezana je s djelovanjem tijela i s tjelesnim osjetima ugode/boli.


Djeluje na količinu tjelesne energije i volje za život.

Ako je prva čakra zatvorena čovjek osjeća duševni i tjelesni umor, bezvoljnost, strah, nedostatak samopouzdanja.

Blokirana prva čakra može uzrokovati anemiju, artritis, hemeroide, išijas, tumore ili rak na tom području, proširene vene, slabu cirkulaciju.

Ako imamo poteškoća s korijenskom čakrom, koja je crvene boje, treba jesti hranu crvene boje: ciklu, ribizl, trešnje, rotkvice, rajčice

Druga čakra je spolna čakra koja je narančaste boje, a leži nekoliko prstiju ispod pupka.

Djeluje na naš osjećajni život. Povezana je sa spolnim žlijezdama, te utječe na reprodukcijski sustav i na naše djelovanje, učenje i stvaranje.
Ukazuje na naš odnos prema tijelu, odnosno način na koji to tijelo doživljavamo, te odnos prema putenosti i životnim užicima

Spolna čakra određuje i naš odnos prema spolnosti, kvalitetu ljubavi prema partneru te pružanje i primanje tjelesnog, umnog i duhovnog zadovoljstva. Osim toga druga čakra djeluje na količinu spolne energije. Ako je otvorena, čovjek osjeća svoju spolnu snagu.

Ako je blokirana, čovjek je spolno nemoćan i nezainteresiran. Kod žena se to manifestira kao nemogućnost doživljavanja orgazma i primanja spolnog užitka, kod muškaraca u preranoj ejakulaciji i smetnjama pri erekciji.

Treća čakra zove se još i trbušna, leži na području želuca u solarnom pleksusu. Žute je boje, a utječe na naš mentalni i linearni način razmišljanja. Povezana je s gušteračom koja regulira razinu šećera u krvi. Upravlja želucem, jetrom, žuči i živčanim sustavom.

Treća čakra budi u nama svijest o tome tko smo unutar univerzuma. Premda je to mentalna čakra, njezin pravilan rad povezan je s osjećajnim životom. Izvanredno je značajna i za osjećaj povezanosti: kad se rodi, dijete je povezano s majkom eteričnom pupkovinom, koja vodi iz solarnog pleksusa.

Zatvorenost tog središta izražava se u strahu i tjeskobi, sebičnosti, manipuliranju, osjećaju manje vrijednosti, čiru na želucu, poteškoćama s jetrom, probavom i izmjenom tvari, šećernoj bolesti, anoreksiji i bulimiji te artritisu.


izvor: gorila.hr


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.